Cum să alegeți între SSD și HDD pentru un computer de jocuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum să alegeți între SSD și HDD pentru un computer de jocuri

Tehnologie 15 Iunie 2021 / 12:47 1189 accesări

Când căutați un SSD sau un HDD pentru jocuri, alegerea poate fi dificilă. Unitatea de stocare salvează jocurile și orice fișiere preîncărcate pentru jocuri online. Aveți nevoie de suficient spațiu pentru a vă stoca jocurile și orice alte date pe care doriți să le păstrați pe computer. Atât hard disk-urile (HDD), cât și SSD-urile stochează date, dar tehnologia dintre cele două este diferită.

Există mulți factori de luat în considerare, atunci când decideți între un SSD și un HDD pentru jocuri. Prețul, factorul de formă, capacitatea, viteza, durabilitatea și alte aspecte trebuie luate în considerare la luarea deciziei. Să analizăm diferențele.

Preț

Alegerea între un HDD și un SSD nu trebuie să fie atât de drastică. Este posibil să utilizați o combinație de unități interne și externe, în diferite configurații de hard disk-uri și SSD-uri, ce poate funcționa atât pentru bugetul dvs., cât și pentru nevoia dvs. de timp de încărcare rapidă. Căutați cea mai mare și mai rapidă unitate posibilă care vă va menține în limita bugetului.

Factor de formă

SSD-urile și HDD-urile sunt de obicei disponibile în trei factori de formă. Ce factor de formă vi se potrivește cel mai bine depinde de specificațiile sistemului dvs.

2,5 inch

Factorul de formă standard atât pentru HDD, cât și pentru SSD este de 2,5 inch. Se potrivesc în compartimentul de discuri al majorității computerelor laptop sau desktop. Deoarece mulți utilizatori își înlocuiesc hard disk-urile cu unități SSD, unitatea de 2,5 inch a devenit un standard pentru toate HDD-urile și SSD-urile. Acestea sunt concepute pentru a minimiza necesitatea înlocuirii cablurilor de interfață de conectare, făcând trecerea la o unitate de performanță mai înaltă cât mai ușoară.

M.2

Cel mai mic factor de formă pentru SSD-uri se numește M.2. SSD-urile M.2 au aproximativ dimensiunea unei gume. SSD-urile M.2 se atașează la placa de bază printr-o priză M.2 și sunt proiectate pentru tablete și ultrabook-uri cu spațiu limitat.

Portabil

Unitățile portabile vă permit să vă consolidați jocurile, să le luați cu dvs. și să le jucați pe mai multe sisteme sau dispozitive. În loc să ștergeți jocurile pentru a elibera spațiul, mutați-le pe o unitate portabilă. Cu viteze de citire de până la 1.050 MB/s, un SSD portabil poate încărca fișiere de 7,5 ori mai rapid decât hard disk-urile portabile și de 100 de ori mai rapid decât unitățile flash USB1.

Capacitate

Unitățile moderne au o gamă largă de capacități de stocare. Având în vedere cerințele de instalare ale jocurilor moderne, unitățile de stocare la scară mai mică nu au sens pentru jucători. De obicei, unitățile între 500GB și 2TB sunt ideale, în funcție de performanța costului unității. Pe măsură ce SSD-urile se extind și cresc, producătorii HDD se luptă cu creșterea densității, pentru a concura cu SSD-urile.

Viteză

HDD-urile și SSD-urile funcționează bine pentru jocuri. Dacă HDD-ul are suficientă capacitate pentru a vă stoca jocurile (jocurile moderne variază de la 20GB până la 180GB pentru o singură instalare) și este suficient de rapid pentru a susține grafica, nu ar trebui să aveți probleme.

Aspectul în care HDD-urile nu funcționează la fel de bine ca și SDD-urile pentru jocuri este timpul de încărcare. Deoarece SSD-urile nu au piese rotative, acestea au timpi de încărcare mai rapizi, precum și multe alte beneficii. Dacă v-ați săturat să așteptați încărcarea jocurilor dvs., instalarea unui SSD vă ajută să intrați mai rapid în joc. SSD-urile pot îmbunătăți dramatic viteza și performanța sistemelor.

Durabilitate

SSD-urile nu au părți în mișcare, cum ar fi platourile rotative și brațele pe care le au HDD-urile, care sunt ușor susceptibile la deteriorare. SSD-urile pot fi „agresate” și păstrează în continuare fișierele și informațiile importante în siguranță. Fiind concepute pentru a vă stoca datele în mod fiabil timp de ani de zile, SSD-urile vă oferă rezistență suplimentară la șocuri și vibrații, dacă jucați pe un laptop.

Zgomot

Deoarece SSD-urile rămân mai reci decât hard disk-urile, ventilatorul nu trebuie să funcționeze la fel de tare, ceea ce înseamnă mai puțin zgomot și performanțe generale mai silențioase.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1524 secunde