Cum să devii un Bluffer profesionist la Poker

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum să devii un Bluffer profesionist la Poker

5 lucruri pe care trebuie să le știi de la început!
Divertisment 12 Februarie 2021 / 13:39 1169 accesări

Pokerul este unul dintre cele mai complexe jocuri de noroc pentru că implică nu doar alinierea stelelor pentru a avea o mână de excepție, ci și controlarea emoțiilor, luarea unor decizii sub o presiune mare și multe alte abilități pe care e bine să le dezvolți încă de la primul joc. Pe lângă regulile scrise, în Poker este important să ții cont și de conduită, de oponenți și de locul în care are loc partida. Un element secret pe care este bine să îl ai mereu la tine, Asul din mânecă, este blufful. El este abilitatea de a exprima prin limbajul verbal și non-verbal, ceea ce îți dorești să creadă cei din jur - că ai cărți de excepție sau că ai cărți îngrozitoare.

Bluffingul este o metodă pe care orice jucător de Poker ar trebui să o stăpânească, indiferent că alege să o folosească sau nu. Chiar dacă ești de părere că abordarea directă și transparența te vor ajuta, ceilalți jucători este bine să nu îți știe acest principiu pentru că îl vor folosi împotriva ta.

Spre deosebire de alte jocuri de casino precum sloturile, unde te poți folosi, de exemplu, de rotiri gratuite fără depunere, la Poker te vei folosi doar te propria-ți persoană, de la strategiile învățate și adaptate, până la exprimarea emoțiilor și comunicarea non-verbală a gesturilor și expresiilor faciale.

Așadar, iată câteva sfaturi pentru a deveni un bluffer de succes la Poker!

Nu te gândi la bani!

Deși majoritatea partidelor de Poker se axează pe câștigarea a cât mai mulți bani, este recomandat să te focusezi pe cărți, pe ceilalți jucători și pe reacțiile tale. Pentru a te asigura că joci responsabil, creează-ți un plan financiar prin care să îți stabilești limite financiare pentru fiecare joc în parte. Astfel, odată ce știi care este pragul pe care să nu îl depășești, poți jongla cu mizele fără să ai stresul banilor.

Concentrează-te pe tine, pe gesturile pe care le faci, pe ceea ce spui și pe cum te manifești. Controlează-ți fiecare mușchi și intonația vocii astfel încât să îți “manipulezi” concurența după cum dorești. Odată ce ai reușit toate aceste lucruri va fi mai ușor să îți induci în eroare adversarii pentru că vei fi greu de citit și imprevizibil.

În momentul în care începi să asociezi sumele implicate în joc cu anumite lucruri din lumea exterioară jocului vei fi cuprins de stres și panică, pierzând orice control asupra reacțiilor și emoțiilor tale. Încearcă să separi valorile în bani reali ale chipsurilor de prezența lor fizică și astfel vei putea privi lucrurile diferit. În loc să consideri că ai mizat 200$, ai putea considera că ai implicat doar 40BB cu scopul de a câștiga 150BB. Astfel, vei rămâne concentrat și te vei focusa asupra unor aspecte definitorii în meci - cărțile pe care le ai, percepția celor din jur asupra ta și vice versa.

Învață cum să spui o poveste

Pentru un bluffer este foarte importantă povestea pe care el o spune prin toată prezența sa, prin viața pe care o are și prin reacțiile manifestate la masa de joc. Spre exemplu, dacă vrei să pari distant și indiferent, acest lucru este bine să aibă un motiv aparent solid, să creeze un context, astfel încât ceilalți jucători să nu poată suspecta următoarele tale mișcări. În momentul în care schimbările tale de personalitate sunt bruște și nemotivate, vei trezi imediat suspiciunea adversarilor.

Uneori, se poate să fii “demascat”, indiferent cât de bun este actul tău. Acest lucru se mai întâmplă chiar și profesioniștilor, până la urmă, Pokerul este tot un joc de noroc și ai nevoie de ceva ajutor astral, oricât de bine îți execuți partea.

Limbajul corpului este crucial!

Chiar dacă nu scoți un cuvânt întregul joc, corpul tău comunică în mod constant, atât prin gesturi și postură, cât și prin mimică. Fie că este vorba de unele mișcări normale, fie că este vorba de ticuri, jucătorii de Poker cu experiență te vor analiza imediat pentru a încerca să-și dea seama dacă joci la cacealma ori nu. În funcție de cât de bine îți stăpânești reacțiile și emoțiile, vei avea un avantaj major ori vei deveni o carte deschisă pentru întreaga masă.

Pentru că este imposibil să nu te miști sau să joci dintr-o ascunzătoare, este crucial să te studiezi la fiecare partidă. Va trebui să observi care sunt tendințele naturale ale corpului tău, dacă atunci când ești nervos, emoționat, începi să ai ticuri, dacă transpiri sau roșești, dacă ai tendința de a clipi des sau de a fixa un punct, dacă te foiești pe scaun, etc. Odată ce ai identificat aceste elemente, contolează-le și folosește-le altfel decât de obicei pentru a-ți induce concurența în eroare sau elimină-le definitiv.

Ai grijă la imaginea pe care o afișezi la masa de joc.

Fața are peste 40 de mușchi pe care îi folosește pentru a crea nenumărate expresii, în funcție de gânduri, emoții, trăiri și mulți alți factori. Este nevoie de antrenamente speciale pentru a putea controla toți mușchii, însă pentru un jucător de Poker care vrea să bluffeze este important să își stăpânească reacțiile pe care le-ar avea în mod normal.

Chiar dacă ai o mână bună, oponenții nu trebuie să te vadă că zâmbești, cu gura sau cu ochii; atunci când ai o mână proastă și vrei să mergi în continuare, ai grijă să nu te încrunți, să îți stăpânești mușchii pentru a nu tremura. Există foarte multe alte combinații făcute de mușchii faciali care te pot trăda, de la ridicarea sprâncenelor, până la închiderea ușoară a ochilor, la înghițitul în sec, la umezirea ochilor, strângerea buzelor sau umezirea lor cu limba.

Deși par poate gesturi obișnuite, pe care amatorii le fac inconștient, un bluffer profesionist va putea să le asocieze cu emoțiile jucătorului, va face deosebirea dintre un gest nevinovat și un semn ca el să continue sau să se retragă. În funcție de cât de mult aprofundezi această artă, o vei putea folosi în detrimentul tău chiar și în cele mai acerbe partide de Poker.

Joacă-te cu cât mai multe mize!

Pentru a evita crearea unui tipar și pentru a-ți induce în eroare oponenții, folosește mize cu valori diferite de-a lungul aceluiași meci. Astfel, vei reuși să fii imprevizibil și ceilalți jucători nu vor putea să își dea seama dacă mâna ta chiar este bună sau dacă joci la cacealma. Cu toate acestea, ai grijă să te încadrezi în bugetul pe care ți-l permiți și să joci responsabil.

Concluzie

Cheia succesului este experiența îmbinată cu voință și exercițiu. Înainte de orice trebuie să înveți tehnic jocul, strategiile și abordările gamblerilor de top. Ulterior, aplică tot ceea ce știi și studiază eficiența fiecărei decizii pe care o iei, având grijă ca pe toată această perioadă să folosești sume mici, să joci responsabil și să profiți de toate experiențele pentru a învăța ceva nou.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2683 secunde