Cum se circulă sâmbătă dimineața pe principalele drumuri din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum se circulă sâmbătă dimineața pe principalele drumuri din țară

Administrație 18 Noiembrie 2023 / 07:43 1120 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineața, nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația restricționată ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

La nivel național, în majoritatea zonelor se circulă în condiții de ploaie, pe un carosabil umed, însă cu temperaturi pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului.

În zonele înalte de munte, precipitațiile sunt mixte, pe alocuri carosabilul este acoperit de zăpadă, se acționează cu utilaje și material antiderapant, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, fără restricții de trafic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil umed, plouă ușor, fără probleme de vizibilitate.

Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situația în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Reduceți viteza, adaptând-o constant la condițiile de drum, nu bruscați comenzile autovehiculelor, folosiți sistemele de iluminare-dezaburire, evitați manevrele riscante și asigurați-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii.

De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriți sau staţionați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime!Ştiri recomandate

12