Cum se prepară planta de sezon care detoxifică organismul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Farmacia verde. Plante de primăvară

Cum se prepară planta de sezon care detoxifică organismul

Lifestyle 17 Martie 2019 / 17:44 1034 accesări

Loboda este o plantă al cărei consum curăţă sângele iar datorită vitaminelor, mineralelor, fibrelor și a altor nutrienți, întărește sistemul imunitar. Conține antioxidanți care reduc riscul apariției numeroaselor afecțiuni, printre care se numără și cancerul. Loboda, planta de primăvară care detoxifică organismul și curăţă sângele, este cel mai adesea folosită la prepararea ciorbelor și salatelor. În compoziția plantei de găsesc vitamine (A, B2, C, K), minerale (potasiu, fosfor, fier, magneziu, siliciu, calciu), clorofilă, betacaroteni, carotenoizi, acid oxalic, glucide, albumină, celuloză, substanțe proteice, grăsimi. Loboda are acțiune depurativă, remineralizanta, diuretică, emolientă, emetică, calmantă, vitaminizantă, antioxidantă, scrie realitatea.net.

Datorită compoziției și efectelor sale, consumul de lobodă are următoarele beneficii: stimulează metabolismul, ajută la scăderea în greutate; combate astenia, oboseala, epuizarea; combate anemia; detoxifică organismul; curăţă sângele; încetinşte procesele de îmbătrânire; favorizează regenerarea celulară; tratează gâtul inflamat (în combinație cu mierea de albine), tusea; ameliorează acneea; adjuvant în tratarea astmului și alergiilor; adjuvant în tratarea chisturilor ovariene; ameliorează simptomele gutei; favorizează cicatrizarea rănilor purulente (sub formă de cataplasmă); recomandat a se introduce în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 10 luni; îmbunătățește memoria; menține sănătatea creierului; îmbunătățește circulația sangvină; previne formarea chegurilor de sânge; reduce riscul de accident vascular; reduce riscul apariției cancerului; reglează digestia; previne constipația; previne apariția hemoroizilor. De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină și previne formarea de cheaguri de sânge. Poți să consumi loboda în salate sau în ciorbe. Loboda previne și combate astenia de primăvară, acționând ca mineralizant și vitaminizant. Datorită pigmenţilor și a vitaminei C din compoziția să, loboda ajută organismul să încetinească procesele de îmbătrânire, facilitând regenerarea celulară.

Taguri articol


12