Cum se reorganizează R.A.D.E.T. Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum se reorganizează R.A.D.E.T. Constanța

Administrație 22 Ianuarie 2021 / 14:03 1574 accesări

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Constanța de astăzi a fost aprobat Planul de reorganizare al R.A.D.E.T. Constanța și, totodată, a fost aprobată înființarea societății Termoficare Constanța S.R.L., informează Primaria Municipiului Constanta.

Având în vedere starea de uzură avansată în care se află sistemul de termoficare al municipiului Constanța, necesitatea accesării de fonduri pentru finanțarea investițiilor de modernizare a infrastructurii de termoficare, precum și pentru a asigura continuitatea prestării serviciului public de termoficare, s-a impus înființarea de către Consiliul local al municipiului Constanța a unei societăți comerciale noi și performante.

Termoficare Constanța S.R.L. va prelua serviciul public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța.

Asociatul unic al societății este municipiul Constanța, unitate administrativ teritorială cu personalitate juridică de drept public, reprezentată legal prin primar.

În ceea ce privește finanțarea, la jumătatea lunii februarie va fi definitivată întocmirea documentației, astfel încât Primăria Constanța va putea depune proiectul pentru finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) - Axa prioritară 7.1 - ce are ca obiect specific creșterea eficienței energetice în sistemele centralizate de transport și distribuție a energiei termice.12