Cum sunt ajutați producătorii de tomate să-și valorifice produsele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum sunt ajutați producătorii de tomate să-și valorifice produsele

Social 18 Octombrie 2017 / 17:49 671 accesări

Producătorii agricoli susținuți prin program guvernamental să cultive tomate în spații protejate (sere și solarii), în vederea asigurării necesarului de consum intern, își vor putea valorifica producția realizată într-o perioadă de timp mai mare, respectiv începând cu 23 octombrie, anunță Guvernul. Executivul a modificat, miercuri, Hotărârea nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate obținută din ciclul II de vegetație între 23 octombrie și 20 decembrie. Astfel, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii își pot vinde produsele. „Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost decisă și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp“, spun cei de la Guvern. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Taguri articol


12