Cum te ferești de COVID-19 când faci sex

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum te ferești de COVID-19 când faci sex

Divertisment 12 Februarie 2021 / 19:38 1693 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Se știe acum exact faptul că principalul mod de transmitere de la o persoană la alta este prin intermediul secrețiilor eliminate de persoanele infectate prin expirație atunci când strănută, vorbesc sau tușesc.

Cea mai bună protecție e…abstinența

Cea mai bună măsură de protecție este conform specialiștilor,evitarea relațiilor sexuale întâmplătoare. Prezervativul nu are nicio putere în protecția împotriva virusului, „specialitatea” lui rămânând evitarea sarcinilor nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală.

În cazurile în care este vorba de parteneră/partener stabil, se vor avea în vedere simptomele infecției cu noul coronavirus pentru a se putea institui izolarea celui infectat până la confirmarea/infirmarea infectării.

Referitor la modul în care pandemia afecteazăviața sexuală, studiile au arătat că a scăzut calitatea acesteia și că relatiile instabile tind să scadă în frecvență în această perioadă. Comportamentul sexual a suferit și el modificări, ca urmare a stresului la care oamenii sunt supuși în această perioadă. Declinul se poate considera că este firesc în condițiile actuale, însă acest aspect ține mai mult de domeniul psihologiei decât de cel al ginecologiei, susțin specialiștii.

Sfaturile experților în sănătate

Departamentul public de sănătate și igienă mentală din New York a publicat undocumentcu strategii de reducere a riscului de răspândire a COVID-19 în timpul sexului.

Iată câteva sfaturi pentru a vă bucura de un sex în siguranță:

Trebuie să știți, în primul rând, cum se răspândește COVID-19:

  • Puteți lua COVID-19 de la o persoană infectată;
  • Virusul se răspândește prin particule din salivă, mucusul sau respirația persoanelor cu COVID-19, chiar și de la cei asimptomatici;
  • Virusul a fost găsit în materialul seminal și fecalele persoanelor cu COVID-19;
  • Cu toate astea, nu există încă dovezi clare că SARS-CoV-2 poate fi transmis prin sex vaginal sau anal;
  • Se știe că alte coronavirusuri nu se transmit prin sex. Asta înseamnă că sexul nu e o sursă comună de transmitere a infecției cu noul coronavirus.


Facețisexnumai cu persoane de încredere

De preferat e să aveți contact intim doar cu persoana cu care locuiți sau cu un partener stabil. Dacă aveți relații intime cu persoane cu care nu locuiți, încercați să vă limitați la cât mai puțini parteneri. Întrebați-i dacă au sau au avutsimptomeîn ultimele 14 zile.

Febra,tusea, durerea de gât și dificultăți de respirație sunt simptome despre care ar trebui să întrebați un posibil partener de sex.

Dacă decideți să întrețineți relații sexuale în afara cercului de contacte sau apropiați:

  • Monitorizați-vă cu atenție simptomele;.
  • Luați în considerare efectuarea unui test pentru COVID-19 în termen de cinci până la șapte zile de la întâlnire;
  • Luați-vă măsuri de precauție în cazul interacțiunii cu persoanele la risc de boală severă COVID-19, cum ar fi vârstnicii peste 65 de ani sau cei cu boli cronice.

Dacă ați avut un test pozitiv de Covid-19 anterior, nu înseamnă că nu vă puteți reinfecta. Un test de diagnostic pozitiv anterior înseamnă că ați avut COVID-19 și poate fi mai puțin probabil să vă reinfectați. Însă nu se știe cât de puternică este protecția sau cât timp durează.

Sursa: SmartLiving



Ştiri recomandate

12