Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea
Culinar 09 Martie 2019 / 13:30 5907 accesări 0 comentarii

Trebuie să știți că nu trebuie să tăiați niciodată verdețurile pe un fund de lemn. Sucul aromat este imediat absorbit de scândura uscată. E preferabil să tăiați mărarul și pătrunjelul pe o farfurie întinsă de porțelan. Verdețurile precum pătrunjelul, leușteanul, ceapa, tarhonul, busuiocul sunt foarte sănătoase și apreciate în bucătărie. Cu ajutorul lor putem aroma mâncarea în fel și chip, dar sunt de altfel foarte sănătoase pentru organism, scrie realitatea.net. Dacă vrei să le ai mai mult timp proaspete, trebuie să știi că pătrunjelul, mărarul, tarhonul și leușteanul uscate își păstrează mai bine aroma și culoarea dacă sunt ținute în borcane de culoare închisă. Ai grijă! Verdețurile se usucă foarte bine și repede în cuptor. Verdețurile folosite la ciorbe se pun când vasul a fost luat de pe foc. Se acoperă câteva minute pentru ca aroma să fie absorbită de zeamă. Pentru a le conserva mai multă vreme, după ce le-ați tăiat, înveliți verdețurile într-un tifon umed și băgați-le la frigider. Verdețurile proaspete nu trebuie ținute în pungi de plastic, nici măcar la frigider. Mucegăiesc repede și își pierd toate beneficiile pentru sănătate.

Verdețurile fragile, precum coriandrul proaspăt sau busuiocul, pot fi păstrate într-un borcan cu capac. Verdețurile uscate își recapătă mirosul dacă înainte de a le pune în mâncare, le așezați o clipă deasupra unui vas cu apă în clocot.

Verdețurile uscate își lasă cel mai bine aroma dacă înainte de a fi puse în mâncare sunt pisate într-un mojar. Mărarul verde, pătrunjelul, tarhonul și leușteanul, pot fi păstrate câteva zile cu aceeași prospețime și savoare, dacă după ce le-ați spălat și zvântat bine, le închideți intr-un borcan de sticlă și le lăsați în frigider. După un an, verdețurile uscate, își pierd aroma, indiferent dacă le țineți în pungă de hârtie sau în congelator. În plus, ele devin ușor toxice. Cuburile de gheață cu verdețuri pot fi utilizate pentru a parfuma o supă sau o mâncare. Tocați mărunt pătrunjelul, mărarul și puneți-le pe fundul cuburilor.Pagina a fost generata in 0.1176 secunde