Cum va controla ANAF, de la 1 iulie, averile persoanelor fizice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum va controla ANAF, de la 1 iulie, averile persoanelor fizice

Social 19 Iunie 2022 / 09:06 1284 accesări

Începând cu data de 1 iulie 2022, ANAF va derula controale ample în toată țară.

Peste 560.000 de români nu pot justifica o sumă de 20 de miliarde de euro. De aceea, inspectorii ANAF au realizat că ar trebui să caute mai bine în social media.

Fiscul va folosi și informațiile pe care oamenii le postează pe Facebook, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș, într-o conferință de presă.

„Pe fiecare an în parte, facem acea diferență între ceea ce estimăm noi că tu ai ca și venit, scădem din ceea ce ai declarat că ai avut ca venit și ai plătit impozit, iar diferența este un venit pentru care nu ai plătit niciun impozit. Îți calculăm 16% și accesoriile respective. Cumulăm pe cei 5 ani și rezultă o sumă totală pe care tu trebuie să o achiți”, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Persoana vizată de ANAF va primi mai întâi un aviz de inspecție, în care va fi atenționată că începe o acțiune de control.

„I se va da un număr de telefon, echipa de care va fi controlat, va lua legătura cu oamenii Fiscului. Nu trebuie ca omul meu să meargă la el în sufragerie. Contribuabilul poate să-și ia un avocat, un contabil, este decizia lui”, a spus Heiuș,

Potrivit lui Lucian Heiuș, rețelele de socializare vor reprezenta o sursă importantă de căutare a informațiilor de interes pentru Fisc.

„Iei informații de peste tot. Inclusiv de pe Facebook poți să afli pe unde a umblat, ce a făcut, să-i faci niște estimări, să vezi”, a afirmat șeful ANAF.

Lucian Heiuș a mai precizat că în 3 minute se poate afladacă o persoană deține o proprietate undeva.

Acesta a mai adăugat căestimează venitul la momentul în care cumpărătorul a făcut cheltuiala.

Dacă ți-ai cumpărat o casă sau o mașină ultrascumpă, eu verific că dacă tu nu aveai banii ăia în cont cu un an înainte, înseamnă că în anul respectiv trebuie să ai acel venit ca să-ți cumperi. Dacă nu îi ai, înseamnă că este un venit care nu a fost declarat, eu ți-l estimez și ți-l impozitez.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1414 secunde