Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni

Vremea 08 Iulie 2024 / 15:26 514 accesări

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Dobrogea, în următoarele două săptămâni, vremea va fi foarte caldă, cu șanse minime de precipitații.

În cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar în partea continentală a regiunii va fi caniculă, cu temperaturi maxime în medie de 36...38 de grade; extrem de cald va fi și pe litoral unde în orele după-amiezilor se vor atinge valori de 32...35 de grade.

Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 21 și 25 de grade, mediat regional. O ușoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referință, totuși vremea va râmâne local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 32...35 de grade, iar minimele de 20...22 de grade, în medie.

Regimul pluviometric va fi deficitar; ploi slabe, de scurtă durată vor fi posibile izolat în data de 10 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi în creștere la finalul perioadei de referință.12