Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANM

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 10 Decembrie 2018 / 16:43 2245 accesări

Potrivit prognozei de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pe parcursul următoarelor două săptămâni (10 - 23 decembrie), valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora - mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă - va fi constantă.

În zona Dobrogei, în prima săptămână de prognoză, temperaturile diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii decembrie, între 3 şi 6 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte doar în perioada 13 - 14 decembrie, în rest urmând a se situa uşor peste medii, într-un ecart de la -4 la zero grade. Estimările pentru intervalul 15 - 23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitate pentru precipitaţii (predominant ploaie, trecător mixte) va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă. Acestea vor fi totuşi în general slabe, doar în jurul datei de 15 decembrie fiind estimate cantităţi de apă moderate.

Constănţenii care vor să-şi petreacă timpul, în intervalul menţionat mai sus, la munte, trebuie să ştie că, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană şi vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1.600 de metri. Minimele nocturne vor coborî spre o medie oscilantă, între -14 şi -12 grade Celsius. După data de 16 decembrie va exista o creştere de temperatură ce va determina, cu probabilitate relativ mare, un regim termic în general peste cel normal înregistrat în a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare în prima parte a intervalului, apoi mixte, se vor semnala local, vor avea caracter temporar şi, în general, vor fi slabe cantitativ.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Taguri articol


12