Cum vor învăţa elevii începând din toamnă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum vor învăţa elevii începând din toamnă?
Educație 03 August 2020 / 09:14 712 accesări 0 comentarii

Șase săptămâni mai sunt până când începe școala, dar nu se ştie în ce condiţii. A fost promulgată legea prin care Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la internet, însă aceasta este neclară.

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ se plâng însă de faptul că soluţiile luate în calcul de autorităţi nu răspund problemelor din prezent. Încâ se caută soluții.


Există trei scenarii posibile, fiecare cu avantaje și dezavantaje:

- revenirea la şcoală

- activităţile online sau şcoala de acasă

-v ariantă de scenariu hibrid

Virgil Popescu, liderul Sindicatului Spiru Haret Timiş: „Ei vorbesc de fel şi fel de scenarii, dar nici unul nu este foarte clar şi mai ales nu vorbesc de o predare unitară. Se vorbeşte de acea predare online care nu se ştie cum va fi. Există şi un proiect de lege în acest sens, de fapt, o lege care urmează să acorde tuturor, de fapt, unei părţi dintre elevi, materialele necesare, respectiv tablete, calculatoare. Dar nu există în toată ţara, ştiţi foarte bine, acces la internet”.

Pandemia de coronavirus a modificat structura anului şcolar încă din luna martie iar lucrurile sunt incerte şi pentru la toamnă. O variantă ar fi şcola online, însă problema este legată de internet şi device-uri.Ştiri recomandate

Începe noul an școlar
Începe noul an școlar 183 accesări
Pagina a fost generata in 0.1224 secunde