Cumplit! Măcelăreau cai şi le vindeau carnea! Au fost implicaţi şi români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Europol Cumplit! Măcelăreau cai şi le vindeau carnea! Au fost implicaţi şi români
Eveniment 16 Iulie 2017 / 16:27 1171 accesări 1 comentariu

O rețea care făcea un trafic extins cu carne de cal în Europa a fost dezmembrată în cadrul unei anchete desfășurate în Spania, cu ramificații în opt țări europene, între care Belgia, unde "creierul" rețelei a fost arestat, a anunțat duminică Europol, informează AFP și Reuters. În cadrul acestei anchete, "66 de persoane au fost arestate și cercetate pentru delicte precum rele tratamente aplicate animalelor, falsificare de documente, delicte împotriva sănătății publice, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală (...)", a menționat Europol într-un comunicat de presă.

Ancheta a demarat în Spania în 2016, după detectarea de către Garda Civilă (poliția) a unor activități suspecte având legătură cu piața de carne de cal. În aprilie 2017, forțele de ordine au declanșat operațiuni împotriva unei rețele de trafic cu carne de cal nepotrivită consumului uman. Potrivit cotidianului „El Pais“, citat de AFP, operațiunea viza îndeosebi un intermediar olandez, Jan Fasen, cercetat de justiția franceză în scandalul cărnii de cal care a șocat consumatorii din Europa în 2013, când teste efectuate în Irlanda au relevat că în unele produse etichetate drept carne de vită se găsea de fapt carne de cal în proporție de 100%.

Duminică, Europol a făcut referire la "un om de afaceri olandez" reținut în stațiunea balneară Calpe, din Alicante. Europol mai informează că acest om de afaceri era în legătură directă cu creierul operațiunii, tot un cetățean olandez, care trăia în Belgia. Într-o primă etapă, 25 de persoane au fost arestate în Spania, dar, potrivit Europol, ancheta a depășit frontierele spaniole. În cele din urmă, au avut loc operațiuni coordonate în Belgia, Franța, Portugalia, Italia, România, Elveția și Marea Britanie. Au fost blocate conturi bancare și au fost confiscate bunuri imobiliare, printre care și cinci mașini de lux.

1 comentariu

Cristian 19:44:34 / 16 Iulie 2017
LUCRU LA DOMICILIU!

Oferta noua lucru acasa exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3244 secunde