Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov, anulată din cauza lipsei zăpezii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov, anulată din cauza lipsei zăpezii

29 Februarie 2016 / 15:04 530 accesări

Concursul feminin de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, programat weekend-ul viitor la Râșnov, a fost anulat din cauza lipsei zăpezii și nu va fi înlocuit cu altă competiție, a anunțat, luni, Federația Internațională de Schi (FIS) pe site-ul său oficial.

Acest fapt face ca sezonul feminin să se încheie cu o săptămână mai devreme, ultimul concurs fiind cel de duminică, de la Almatî (Kazahstan), astfel că trofeul Cupei Mondiale feminin și medaliile vor fi acordate la Planica (Slovenia), cu prilejul ultimei etape a circuitului masculin.

''E mare păcat și îmi pare rău pentru sportivi și pentru organizatori. Comitetul de organizare de la Râșnov a făcut eforturi uriașe pentru a face posibile Campionatele Mondiale de juniori de săptămâna trecută (la probe nordice și schi fond, n. red.), a fost enorm de dificil ținând cont de vreme. Din cauza temperaturilor ridicate de la Râșnov nu era posibil să pregătim trambulina până în weekend-ul viitor. Din experiența noastră din anii trecuți, știm că echipa de la Râșnov ar fi reușit acest lucru dacă era vreo șansă. Dar pur și simplu este imposibil'', a declarat directorul de cursă al FISW, Chika Yoshida.

''Din punct de vedere sportiv, Cupa Mondială era deja decisă, Sara Takanashi conduce cu un avans de neatins în fața Danielei Iraschko-Stolz, dinaintea etapei de la Almatî. Astfel, anularea concursurilor de la Râșnov nu are nicio influență asupra clasamentului general și ne ușurează luarea deciziei'', a mai spus oficialul.

Yoshida a precizat că decizia de anulare a competițiilor de la Râșnov a fost luată vineri, iar responsabilii FIS au discutat cu mai mulți organizatori în weekend. ''O trambulină normală trebuie să fie pregătită complet pentru competiții, iar din cauza vremii călduroase nu existau decât două sau trei stațiuni. Din cauza problemelor logistice și tehnice nu era posibil de mutat evenimentul, cu atâtea echipe internaționale și cerințe ale regulamentului în doar o săptămână'', a explicat Yoshida.

Japoneza Sara Takanashi a câștigat Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, ediția 2015-2016, cu 1.610 puncte, fiind urmată de austriaca Daniela Iraschko-Stolz, 1.139 puncte, și de slovena Maja Vtic, 908 puncte. Românca Daniela Haralambie (18 ani) a ocupat locul 31, cu 56 puncte.12
Pagina a fost generata in 0.228 secunde