Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină și-au stabilit câștigătoarele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină și-au stabilit câștigătoarele

Sport 13 Mai 2019 / 15:01 521 accesări
Straja Bucureşti s-a impus la ediția a șaptea a Cupei Regelui (sursa foto: facebook Federatia Romana De OINA)

Straja Bucureşti s-a impus la ediția a șaptea a Cupei Regelui (sursa foto: facebook Federatia Romana De OINA)

Echipa masculină Straja Bucureşti şi cea feminină Progresul Băileşti au câştigat Cupa Regelui, respectiv Cupa Reginei la oină, competiţii desfăşurate sâmbătă, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în prezenţa Principelui Radu, a ministrului Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a ambasadorului Japoniei în România, Hitoshi Noda, şi a aproximativ 200 de spectatori.

În finala Cupei Regelui, competiţie ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, formaţia Straja Bucureşti, deţinătoarea Cupei Federaţiei în 2018, a învins, cu scorul de 20-15, la pauză 10-9, echipa Frontiera Constanţa, campioana României în 2018.

În Cupa Reginei, aflată la prima ediţie, echipa Progresul Băileşti, câştigătoarea Cupei României în 2018, a învins, cu scorul de 8-6, la pauză 2-6, campioana en titre CS Curcani. Cupa Reginei, înfiinţată în acest an, face parte din ansamblul acţiunilor dedicate împlinirii a 120 de ani de la primul campionat naţional de oină.

Principele Radu a dat lovitura de începere, aruncarea bastonului, la fiecare finală, iar la final a efectuat premierea câştigătorilor împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. Acesta din urmă a primit din partea preşedintelui Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, un tricou, un baston şi o minge.

„Familia regală a însemnat foarte mult pentru noi în decursul timpului, pentru că în 1899, când s-a organizat primul campionat naţional de oină decretul a fost semnat de Regele Carol I. Atunci au fost puse bazele oinei moderne, iar acum este un arc peste timp prin reapropierea Casei Regale faţă de oină prin acordarea Înaltului Patronaj de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Faptul că membrii Casei Regale sunt alături de noi la toate aceste evenimente înseamnă foarte mult, mai ales din punct de vedere al promovării sportului nostru naţional. Casa Regală ne-a sprijinit şi ne sprijină în continuare, spre deosebire de unele persoane care ar trebui să ne sprijine şi nu o fac, asta deşi oina a fost declarată sportul naţional de Parlamentul României. Trebuie să înţelegem toţi că oina este copilul nostru, al românilor”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.12
Pagina a fost generata in 0.2136 secunde