Cursă aeriană libiană, deturnată spre Malta de doi atacatori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cursă aeriană libiană, deturnată spre Malta de doi atacatori
Externe 23 Decembrie 2016 / 13:13 433 accesări 0 comentarii

Aeronava de tip airbus A320 aparţinând companiei Afriqiyah Airways a aterizat la Malta după o tentativă de deturnare a acesteia, scrie Le Figaro.

Potrivit Times of Malta, avionul efectua o cursă internă în Libia, între oraşele Sebha şi Tripoli, cu 118 persoane la bord. Aceasta a fost forţată să îşi schimbe direcţia spre Malta de doi atacatori care au ameninţat că o aruncă în aer.

Premierul Maltei a scris pe Twitter că a fost informat de potenţialul atac.

PASAGERII ŞI MEMBRII ECHIPAJULUI AU FOST ŢINUŢI OSTATICI

Unul dintre atacatori, susţinător al fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a anunţat că este dispus să îi lase pe toţi pasagerii să plece, dar nu şi pe membrii echipajului, dacă autorităţile răspund cererilor lui. Deocamdată nu se ştie ce au cerut atacatorii în schimbul eliberării pasagerior.

109 OSTATICI AI AVIONULUI DETURNAT ÎN MALTA AU FOST ELIBERAŢI

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat pe contul său de Twitter că 109 ostatici au fost eliberaţi din avionul deturnat care efectua o cursă internă în Libia, relatrază Le Figaro. Anterior, premierul maltez anunţa pe Twitter că 25 dintre pasagerii avionului deturnat în Malta au fost eliberaţi şi că procesul de eliberarea a unui alt grup de 25 de persoane era în curs de desfăşurare, relatează Reuters online. Autobuze au ajuns pe pista de aterizare pentru a-i transporta pe pasageri şi este de aşteptat ca alte persoane să fie de asemenea eliberate.

CEI DOI INDIVIZI AU CERUT AZIL POLITIC ÎN MALTA

Cei doi indivizi care au deturnat avionul libian spre Malta sunt susţinători ai fostului regim al lui Muammar Gaddafi şi cer azil politic pe această insulă, a declarat un ministru libian, citat de Le Figaro.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din cadrul Guvernului de Uniune Naţională din Libia, Taher Siala, atacatorii vor, de asemenea, să anunţe crearea unui partid politic pro-Gaddafi. Conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune, unul dintre atacatori a ieşit din avion pentru puţin timp fluturând drapelul verde libian din perioada regimului Gadaffi. De asemenea, pilotul avionului, Ali Milad, a anunţat că cei doi atacatori erau înarmaţi cu grenade şi cu un pistol.

ATACATORII S-AU PREDAT

Cei doi indivizi care au deturnat avionul s-au predat, în jurul orei 17.00, ora României. Ei i-au eliberat pe toţi pasagerii şi membrii echipajului, a anunţat premierul maltez, Joseph Muscat, citat de Le Figaro şi CNN.

Taguri articol


emre
Pagina a fost generata in 0.1771 secunde