Cursele de pasageri între Tulcea și Delta Dunării, suplimentate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cursele de pasageri între Tulcea și Delta Dunării, suplimentate

02 Mai 2017 / 12:30 618 accesări

Cursele de pasageri care asigură legătura între municipiul Tulcea și localitățile izolate din Delta Dunării au fost suplimentate începând din această săptămână, astfel încât turiștii să poată ajunge în orice zi în Rezervație.

Cursele dintre Tulcea și orașul Sulina, situat pe brațul omonim al Dunării, vor fi zilnice, potrivit programului făcut public pe site-ul societății Navrom Delta SA.

De asemenea, cursele dintre Tulcea și comuna Sfântu Gheorghe, situată pe brațul omonim al Dunării, vor fi efectuate de șase ori pe săptămână, iar cursele dintre Tulcea și Periprava, ultima localitate aflându-se pe brațul Chilia al Dunării, se vor efectua de patru ori pe săptămână.

Numărul redus al curselor dintre Tulcea și Periprava se explică prin posibilitatea turiștilor de a parcurge mare parte din acest traseu, Tulcea-Chilia Veche, pe un drum județean care pleacă din suburbia Tudor Vladimirescu, precum și prin accesibilitatea localității Periprava dinspre orașul Sulina.

Potrivit societății Navrom Delta SA, cursele care leagă satul Crișan de localitățile Caraorman și Mila 23 vor fi asigurate zilnic.

Noul program al societății, printre ai cărei acționari se numără și Consiliul Județean (CJ), va fi valabil până la data de 30 septembrie.

Numărul mic al curselor de pasageri care asigură legătura dintre municipiul Tulcea și localitățile izolate din Deltă a fost, în anii trecuți, subiectul mai multor sesizări adresate de primarii comunităților din Rezervație conducerii CJ.

Societatea Navrom Delta SA primește anual subvenții de la Ministerul Transporturilor pentru a asigura cursele regulate între Tulcea și localitățile izolate din Deltă. Locuitorii comunităților din Rezervație care călătoresc cu mijloacele de transport ale acestei societăți plătesc un preț de cel puțin două ori mai mic decât cel plătit de turiști.

Taguri articol


12