Curtea ambasadei SUA, decorată cu fotografii din marile parcuri naționale americane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Curtea ambasadei SUA, decorată cu fotografii din marile parcuri naționale americane

01 Iulie 2016 / 21:49 536 accesări

Curtea Ambasadei SUA de la București a fost decorată cu fotografii uriașe ce ilustrează peisaje din marile parcuri naționale americane, vineri, la recepția de Ziua Independenței, care a marcat, prin tematică, și 100 de ani de la înființarea National Park Service.

Astfel, au fost amplasate imagini din mai multe asemenea arii protejate precum Yosemite National Park (California), Denali National Park (Alaska) și Mount Rushmore National Memorial (South Dakota).

La recepție a fost servit tort în forma Grand Canyon, iar invitat special la eveniment a fost Donald Leadbetter, din partea National Park Service, unde se ocupă de organizarea de programe prin care parcurile americane sunt promovate.

"Anul acesta America celebrează și 100 de ani de la înființarea Serviciului Național al Parcurilor. Asemenea multor idei extraordinare, sistemul național de parcuri din Statele Unite s-a dezvoltat de-a lungul timpului, cu multe contribuții, iar evoluția sa continuă. El își are începuturile în urmă cu peste 150 de ani, în plin Război Civil american, când președintele Abraham Lincoln a stabilit prin lege protejarea pământurilor care constituie în prezent Parcul Național Yosemite, pentru a putea fi folosite și conservate în beneficiul omenirii, pentru a fi păstrate spre folosință publică, pentru vacanțe și relaxare... fără a putea fi înstrăinate niciodată", a declarat ambasadorul Hans Klemm, în discursul său.

"Frumusețea cu care România și Statele Unite ale Americii au fost înzestrate și dragostea ambelor națiuni pentru natură reprezintă premisele pentru ca și în acest domeniu să aprofundăm Parteneriatul nostru Strategic, orientat spre viitor", a afirmat și președintele României, Klaus Iohannis, care a luat cuvântul în deschidere.12