Cutia neagră a avionului rusesc doborât de Turcia, deschisă în direct la televiziunile rusești

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cutia neagră a avionului rusesc doborât de Turcia, deschisă în direct la televiziunile rusești

18 Decembrie 2015 / 12:39 430 accesări

Experţi ruşi au deschis vineri cutia neagră a avionului militar rus doborât pe 24 noiembrie de Turcia la frontiera cu Siria, într-un adevărat show mediatic transmis în direct de televiziunile ruseşti, relatează AFP în pagina electronică.

Ministerul rus al Apărării a adunat aproximativ 20 de jurnalişti ruşi şi străini pentru a urmări în direct transmisia video a deschiderii cutiei negre.

Postul rus de ştiri Rossiia 24 transmitea în direct totul.

"Este pentru prima dată când deschidem o cutie neagră în direct", a comentat pentru postul Rossiia 24 generalul Serghei Dronov din cadrul forţelor aeriene ruse, dublat în engleză.

Doborârea acestui avion de vânătoare-bombardier de tip Suhoi-24 de către avioane de vânătoare turceşti de tip F-16 a provocat o gravă criză diplomatică între Moscova şi Ankara.

Turcia afirmă că avionul i-a încălcat spaţiul aerian, în timp ce Rusia dezminte şi încearcă s-o dovedească cu ajutorul datelor care vor fi extrase din cutia neagră.

"Avem suficiente probe care arată că avionul rusesc nu a încălcat spaţiul aerian turc", a declarat Dronov, adăugând că aeronava a fost doborâtă în timp ce se afla în Siria, la 5,5 kilometri depărtare de frontiera turcă.

Dintre cei 14 experţi invitaţi de Moscova să asiste la deschiderea cutiei negre, doar doi - un britanic şi un chinez - au venit.

"Cetăţeni americani" sunt de asemenea prezenţi, a declarat Dronov.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1763 secunde