CUTREMUR cu magnitudinea de 6,4 grade

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Taiwan

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,4 grade

Externe 07 Februarie 2018 / 11:59 489 accesări

Autorităţile au raportat peste 100 de oameni prinşi sub dărâmături, în urma unui cutremur puternic cu o magnitudine de 6.4, care a provocat prăbuşirea mai multor clădiri în oraşul Hualien, din Taiwan, scrie BBC, preluat de News.ro. Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au continuat, miercuri, în Taiwan după cutremurul cu magnitudinea 6 care s-a produs în largul coastei estice a ţării şi în urma căruia cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 225 au fost rănite, informează DPA. Una din clădirile cele mai afectate este hotelul Tongshuai (Marshall) care s-a prăbuşit, în timp ce Spitalul naţional din Hualien (estul insulei) a rămas înclinat parţial după cutremur, potrivit datelor Centrului de Gestionare a Urgenţelor. La Hualien, străzile, bulevardele şi în general infrastructura au fost grav avariate, cu gropi deschise în caldarâm, miros de gaz în aer şi trafic suspendat pe autostrada Su Hua şi pe podul Hualien, potrivit sursei. Cutremurul s-a produs la 23:50 ora locală (15:50 GMT) şi a avut epicentru 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS).

Potrivit USGS, înainte de cutremurul de azi s-au înregistrat 94 de seisme de mai mică intensitate în cursul zilei de sâmbătă, iar duminică s-a produs un alt cutremur în apropiere cu o magnitudine de 5,8 grade pe Richter.

Printre persoanele rănite se află şi cetăţeni cehi, japonezi şi chinezi.

Guvernul a avertizat că, în următoarele două săptămâni, ar putea avea loc replici cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.347 secunde