Cutremur îngrozitor în Mexic! Cel mai puternic produs în ultimii 32 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cutremur îngrozitor în Mexic! Cel mai puternic produs în ultimii 32 de ani
Externe 08 Septembrie 2017 / 09:35 1908 accesări 0 comentarii
Sursa foto: romaniatv.net

Sursa foto: romaniatv.net

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 8, urmat de replici puternice, s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă în noaptea de joi spre vineri, zguduind clădirile din capitala acestui stat. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în Guatemala şi în statele mexicane Chiapas şi Tabasco, dar acesta este doar un prim bilanţ. Este de aşteptat ca numărul victimelor să fie mult mai mare, multe zone fiind în prezent izolate, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică, în timp ce reţelele de telefonie mobilă sunt căzute.

Centrul istoric din oraşul Juachitan, al treilea cel mai populat din statul Oaxaca, este devastat. Aproximativ 30 de clădiri au fost distruse. Între timp, apele Oceanului s-au retras aproximativ 50 de metri în larg de pe plajele din Chiapas, fiind aşteptat un tsunami masiv, cu valuri de peste doi metri.

Municipalitatea din Ciudad de Mexico afirmă că în Capitală nu s-au produs pagube majore. Au fost totuşi activate protocoalele de securitate, inclusiv ridicarea în aer a mai multor elicoptere. Puternicul seism a fost urmat de două replici semnificative, la orele 08.24 şi 08.33 (ora României), înregistrându-se două noi seisme, de această dată de magnitudine 5,2. Ele s-au produs aproximativ în aceeaşi zonă, dar la o adâncimi de 80 şi, respectiv, 60 km.

Seismul s-a produs la ora 07.49 (ora României) şi este cel mai puternic produs în această ţară în ultimii 32 de ani. Potrivit USGS, acest cutremur a fost resimţit în opt ţări, Ecuador, Nicaragua, Panama, Guatemala, Honduras, Mexico, El Salvador şi Costa Rica.

FENOMEN MISTERIOS: CE A APĂRUT PE CER DUPĂ CUTREMUR

Fenomen misterios deasupra Mexicului. Ce a apărut pe cer după cutremurul cu magnitudinea 8,1 478036Fenomen misterios deasupra Mexicului. Ce a apărut pe cer după cutremurul cu magnitudinea 8,1 478037

Cutremurul din Mexic a fost urmat de un fenomen misterios deasupra Mexicului. Cerul s-a umplut de fulgere verzi şi albastre, spun locuitorii din Ciudad de Mexico.

Fenomenul a continuat minute în şir după seism.

Internauţii spun că luminile au fost provocate chiar de mişcările telurice, însă oamenii de ştiinţă cred că este pur şi simplu vorba despre explozii produse la centrale sau generatoare electrice. Luminile misterioase au fost văzute de-a lungul timpului în toată lumea în cazul cutremurelor foarte puternice.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2825 secunde