Cutremurul cu magnitudinea de 5,3 produs sâmbătă dimineață nu a făcut pagube

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cutremurul cu magnitudinea de 5,3 produs sâmbătă dimineață nu a făcut pagube
24 Septembrie 2016 / 10:31 206 accesări 0 comentarii

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenția de presă Mediafax, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineață în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.

"Cutremurul s-a produs la ora 2.11, a avut o magnitudine de 5,3, adâncimea a fost de 91,6 kilometri, situat în zona seismogenă Vrancea, cutremure intermediare. Cutremurul nu a produs pagube, este considerat un cutremur de o magnitudine moderată, a fot resimțit la nivelul întregii zone estice și sud-estice a României, inclusiv a ajuns până la Chișinău și Cernăuți precum și în sud, în Bulgaria, în zona Varna-Burgas. A existat o singură replică de 2,7, la ora 2.48", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineață în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, după ce estimarea inițială fusese de 6 și apoi de 5,6.

"În timpul producerii unui cutremur, cetățenii sunt sfătuiți să își păstreze calmul în primul rând. Nu care cumva să părăsească apartamentul și să se aventureze pe scări sau cu liftul. Nu e bine să se adăpostească sub un toc de ușă sau sub o grindă sau un perete interior sau o mobilă înaltă, care mobilă să fie prinsă în perete. Este bine preventiv să verifice înainte de producerea unui cutremur dacă mobilele sunt prinse bine de perete", a mai precizat, pentru Mediafax, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Taguri articol
Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.8471 secunde