Cvadruplă campioană mondială la înot, depistată pozitiv cu Meldonium

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cvadruplă campioană mondială la înot, depistată pozitiv cu Meldonium
17 Martie 2016 / 16:08 421 accesări 0 comentarii
Yulia Efimova

Yulia Efimova

Înotătoarea rusă Yulia Efimova a fost depistată pozitiv în urma unui test antidoping, iar substanţa descoperită în corpul sportivei este Meldonium, notează, joi, Euronews.

Sportiva în vârstă de 23 de ani, care a primit o suspendare în trecut pentru consum de DHEA, un steroid anabolizant, a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping în afara competiţiilor, în conformitate cu agenția rusă de știri TASS.

Federația Rusă de Nataţie informează că a primit documente de la Federația Internațională de Nataţie (FINA), care confirmă faptul că sportiva a fost suspendată temporar din toate competițiile din cauza unui posibil caz de dopaj.

Efimova a primit o suspendare de 16 luni în mai 2014 de către FINA, fiind depistată pozitiv cu DHEA, o substanţă care favorizează pierderea în greutate și accelerează metabolismul. Federația Internațională de Nataţie i-a retras sportivei cele cinci titluri câștigate la 2013 la campionatele europene.

FINA la momentul considerat Efimova a fost "neglijenți" după specialistul bras a susținut că a ingerat accidental DHEA prin luarea unui supliment permis care a fost contaminat, chiar dacă ambalajele enumerate în mod clar DHEA ca ingredient.

Critici au venit la acea vreme la adresa FINA pentru suspendarea indulgentă, care i-a permis Efimovei să concureze în 2015 la Campionatele Mondiale din Rusia, unde a câștigat două medalii.

Efimova se alătură Mariei Şarapova și altor nouă sportivi ruși care au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium, dupa ce medicamentul a fost adăugat pe lista de substanţe interzise publicată de Agenția Mondială Antidoping la începutul anului 2016.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 1.1198 secunde