CVM Tomis s-a retras și din întrecerile interne

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veste tristă pentru iubitorii voleiului

CVM Tomis s-a retras și din întrecerile interne

Sport 18 Ianuarie 2016 / 10:57 2341 accesări
Meciul CVM Tomis - U. Cluj, scor 0:3, disputat la 19 decembrie 2015, a fost ultimul susținut de CVM Tomis în actualul sezon

Meciul CVM Tomis - U. Cluj, scor 0:3, disputat la 19 decembrie 2015, a fost ultimul susținut de CVM Tomis în actualul sezon

Câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Diviziei A1 la volei masculin, CVM Tomis Constanța, nu își mai poate continua activitatea din cauza problemelor financiare cu care se confruntă încă de la finalul sezonului 2014-2015. Rămasă fără jucătorii importanți cu care a început sezonul 2015-2016, formația constănțeană s-a retras, la 8 ianuarie, din Liga Campionilor, iar luni a venit și nedorita veste a retragerii din campionat și din Cupa României, echipa care a dominat voleiul masculin românesc în ultimul deceniu nemaiputând să evolueze până la finalul acestui sezon în întrecerile interne.

„Problemele financiare nu își mai pot găsi o rezolvare care să permită continuarea activității clubului, astfel că suntem nevoiți să ne retragem și din întrecerile interne, campionat și Cupa României, după ce am renunțat și la participarea în Liga Campionilor. Am anunțat, oficial, Federația Română de Volei despre această decizie”, a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis.

UPDATE:

În aceste condiții, singurii seniori care nu părăsiseră încă echipa, Alexandru Muscină și Robert Vologa, vor fi declarați liberi de contract. Ei ar putea să-și găsească alte formații săptămâna aceasta, pentru că perioada de transferări în Divizia A1 se încheie sâmbătă. Jucătorii cu vârsta de 18 ani sau mai mici își vor continua activitatea la CVM Tomis, în competițiile rezervate categoriei lor de vârstă.

„Aș vrea să fie clar un lucru: noi nu am desființat clubul, ci doar am retras echipa de seniori din toate competițiile. Echipele de juniori, cadeți, speranțe și minivolei vor participa în continuare la competițiile respective. Evident, continuăm cu aceste echipe atât timp cât vom găsi finanțare. Cât despre seniori, în campionatul viitor ne-am putea înscrie în liga a doua, dar rămâne de văzut dacă până atunci CVM Tomis Constanța va mai exista ca structură sportivă”, a precizat Serhan Cadâr.

Directorul executiv al CVM Tomis Constanța a mai spus că datoriile clubului către jucătorii din sezonul trecut sunt de 276.000 de euro, sumă totală netă, la care se adaugă datoriile către voleibaliștii care au evoluat în prima jumătate a actualului sezon. CVM Tomis a achitat jucătorilor săi, pe parcursul anului 2015, doar trei salarii!

Citește și:

CVM Tomis s-a retras din Liga Campionilor12
Pagina a fost generata in 0.4819 secunde