„Dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Candidatul PNL la Camera Deputaților Ana Marcu:

„Dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!“

Politică 26 Octombrie 2016 / 17:16 2695 accesări
Candidatul PNL la Camera Deputaților Ana Marcu: „Lista propusă de PNL Constanța este compusă din oameni profesioniști, care și-au creat un nume în domeniul lor de activitate“

Candidatul PNL la Camera Deputaților Ana Marcu: „Lista propusă de PNL Constanța este compusă din oameni profesioniști, care și-au creat un nume în domeniul lor de activitate“

Cotidianul „Telegraf” continuă să prezinte candidații liberali din Constanța la alegerile parlamentare ce vor avea loc în 11 decembrie. În această ediție, prezentăm un interviu cu Ana Marcu. Ea se află pe poziția a treia în lista de candidați pentru Camera Deputaților din partea PNL Constanța. Economistă de profesie, Ana Marcu și-a construit o carieră de succes în domeniul bancar, ocupând din 2006 posturi de conducere în diverse bănci. În ceea ce privește cariera politică, ea s-a făcut remarcată, în perioada în care ocupa funcția de consilier local, drept un ales care nu s-a temut niciodată să spună ce gândește și să treacă la acțiune. Este membru PNL din 1990, deținând mai multe funcții în filiala constănțeană: secretar al Organizației Municipale PNL Constanța între 2004 - 2008 și președinte al OFL Municipiul Constanța între 2010 - 2014

Reporter (Rep.): De ce candidați?

Ana Marcu (A.M.): Pentru că îmi pasă. Îmi pasă de ce se întâmplă cu orașul nostru, cu județul nostru, cu România noastră. Consider că numai prin responsabilitate și implicare putem să deținem cheia schimbării. Vreau ca activitatea mea în Parlamentul României să se simtă în nivelul de trai din România, dar mai ales din Constanța.

Rep.: Cum v-aţi caracteriza în câteva cuvinte? Care consideraţi că ar fi într-un cuvânt atuul dvs.?

A.M.: Sunt o persoană normală, crescută și educată în Constanța, în spiritul valorilor tradiționale. Mă consider un om luptător, așa cum sunt mulți oameni din România, pentru că indiferent de provocările vieții nu am renunțat la drumul drept și nu mi-am uitat principiile. Am reușit de multe ori în viață, am mai și pierdut, dar nu am abandonat vreodată. Sunt membru al aceluiași partid încă din anul 1990 - Partidul Național Liberal - și sunt mândră că am continuat, cu perseverență, pe acest drum. Atuul meu? Capacitatea de analiză. Aș îndrăzni să spun că atât viața, cât și experiența profesională m-au ajutat să-mi dezvolt capacitatea de analiză, care, îmbinată cu o atitudine corectă și onestă, contribuie la rezolvarea unor probleme dificile.

Rep.: În ce măsură credeți că experiența dvs. profesională vă va ajuta în activitatea parlamentară?

A.M.: Într-o măsură foarte mare. Activitatea mea profesională a presupus conectarea permanentă la situația economică a județului Constanța, înțelegerea problemelor cu care se confruntă atât firmele, cât și oamenii care dau viață acestor firme. Cred că este foarte greu, dacă nu imposibil, ca cineva să contribuie la îmbunătățirea legislației într-un domeniu, dacă expertiza lipsește. Sunt convinsă că toată experiența și cunoștințele acumulate în cariera mea îmi vor fi de folos în Comisia pentru Buget-Finanțe și Bănci din Camera Deputaților.

Rep.: Care este prima problemă pe care doriți să o rezolvați pentru județul Constanța din postura de deputat?

A.M.: Constănțenii se confruntă cu foarte multe probleme și știu acest lucru din discuțiile avute cu ei. Crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite este principala problemă reclamată de cetățeni. În același timp, antreprenorii reclamă impozitarea excesivă a forței de muncă. În programul nostru de guvernare avem prevăzute soluții la aceste probleme. Din păcate, am observat o oarecare pierdere a speranței în mai bine. Este de înțeles acest lucru, având în vedere dezamăgirea provocată de proasta guvernare locală a PSD, care s-a transferat și la nivelul parlamentarilor. Prin seriozitate, onestitate, transparență vom schimba această percepție. În concluzie, îmi doresc o legislație mai facilă și mai prietenoasă pentru investitori și creatori de locuri de muncă în Constanța. De ce? Pentru că județul Constanța se confruntă de mult timp cu situații dificile, cauzate de multă incompetență și indolență. Aș adăuga și de un Parlament delăsător, populat cu unele persoane indiferente și nepregătite pentru provocările reale și importante.

Rep.: Actualul Parlament are, în momentul de față, o imagine nu tocmai bună. Ce ar trebui să facă noul Legislativ pentru a scăpa de această „moștenire“?

A.M.: Credibilitatea Parlamentului se află la cote extrem de scăzute - 9% conform sondajelor de opinie - și înțeleg perfect dezamăgirea românilor pentru că și eu am același sentiment. Cum să ai încredere într-o instituție în care reprezentanții săi își votează pensii speciale, fac scut în fața justiției și tratează cetățenii cu dispreț și indiferență? Exponenții acestei imagini se află pe listele PSD. În antiteză, Partidul Național Liberal propune oameni noi pe listele pentru alegerile parlamentare și eu fac parte din acest grup numeros. Mesajul până la urmă este simplu: dacă nu îți place Parlamentul tău, schimbă-l!

Rep.: De ce ar trebui să voteze locuitorii judeţului candidații PNL Constanţa?

A.M.: În primul rând, candidații PNL Constanța sunt, cu o singură excepție, oameni noi. În al doilea rând, oricine va analiza lista propusă de PNL Constanța va vedea că este una compusă din oameni profesioniști, care și-au creat un nume în domeniul lor de activitate. De exemplu, colegul meu Bogdan Huțucă este un expert în domeniul finanțelor publice. George Niculescu și Robert Boroianu sunt tineri antreprenori, care au creat multe locuri de muncă. La Senat cred că suntem singura filială din țară care propune un fost rector (domnul amiral în rezervă Vergil Chițac) și doi decani (domnii Costel Stanca și Claudiu Drumea), de la trei universități diferite.

Rep.: Ce doriți să le transmiteți constănțenilor?

A.M.: Că există oameni în politică ce se pot bate pentru constănțeni, oameni care își vor face treaba în Parlament cu responsabilitate și profesionalism, care vor avea curajul opiniilor documentate și vor trata cetățenii cu respect. Acești oameni sunt în PNL. Nu vă pierdeți speranța în mai bine și rețineți un lucru: dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!

Citește și:

„Cetățenii vor reînnoirea clasei politice. Voi contribui la această schimbare“12
Pagina a fost generata in 0.2263 secunde