Dacia va lansa o maşină electrică în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dacia va lansa o maşină electrică în Europa
Tehnologie 05 Decembrie 2019 / 19:46 2948 accesări 0 comentarii

Modelul electric Renault City K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european, sub marca Dacia, informează automobile-propre.com.

Maşina este disponibilă în prezent în China, în gama Renault. Cu toate acestea, City K-ZE, o versiune electrică a Kwid, a fost confirmată pentru Europa încă din octombrie. În publicaţia germană AutomobilWoche, directorul de vânzări al grupului Renault a explicat alegerea mărcii. "Reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare pentru noi", spune Olivier Murguet.

Actualele Sandero, Logan şi Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, aşa că modelul K-ZE va purta sigla Dacia. „Dar nu cred că numele va rămâne aşa în Europa”, spune Murguet.

Vândută în China cu mai puţin de 8.000 de euro, Dacia K-ZE ar trebui să fie disponibilă în jur de 15.000 euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil probabil revizuite şi echipare mai bună. În ciuda unui preţ semnificativ mai mare decât în ​​China, oferta este foarte scăzută în comparaţie cu Renault ZOE, facturat la peste 30.000 €.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1576 secunde