Dacia va produce mașini cu motoare pe benzină și motorină atâta timp cât se va putea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dacia va produce mașini cu motoare pe benzină și motorină atâta timp cât se va putea

Economie 16 Septembrie 2022 / 17:57 807 accesări

În timp ce grupul Renault intenționează să producă doar mașini electrice începând cu 2030, Dacia (subdiviziune a producătorului francez) va continua să doteze vehiculele sale cu motoare pe benzină și motorină până în 2035, când, teoretic, motoarele convenționale cu combustie internă vor fi interzise în Europa.

Renault va face tot posibilul pentru a deveni campionul motoarelor electrice, dar acest lucru implică un risc. Tot acesta este motivul pentru care Dacia există. În funcție de cât de repede piața trece la motoarele electrice și de apetitul clienților pentru astfel de vehicule, Dacia este aici [pentru a ușura această tranziție], a declarat Denis Le Vot, directorul executiv al Dacia.

Până acum, Dacia produce doar un singur model de mașină electrică, Spring, care reprezintă acum 12% din vânzările Dacia. În timp ce mizează însă pe motoare mici alimentate de combustibili fosili și gaz petrolier lichefiat, care reprezintă o treime din vânzări, Dacia plănuiește în același timp să scoată pe piață un prim model hibrid în 2023.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.229 secunde