„Dă-mi 3.000 de euro ca să scap de dosarul penal“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un nou caz „Metoda Accidentul“

„Dă-mi 3.000 de euro ca să scap de dosarul penal“

Eveniment 30 Ianuarie 2017 / 17:30 674 accesări

Polițiștii constănțeni au pornit o anchetă pentru a da de urma unui individ care a încercat, în noaptea de duminică spre luni, să înșele un bărbat prin metoda "Accidentul". Conform scenariului arhicunoscut, suspectul a sunat victima și a mințit-o că este fiul său, că a provocat un accident rutier, că se află la sediul Poliției Rutiere și că are nevoie de 3.000 de euro pentru a despăgubi victimele. În scenă au intrat imediat complicii primului escroc, unul dintre ei recomandându-se drept avocat, iar al doilea susținând că este polițist. Acesta din urmă i-a cerut constănțeanului să-i ducă cei 3.000 de euro la sediul Poliției Rutiere. "Persoana în vârstă apoi a cerut o serie și un număr de legitimație,realizând că este vorba de o tentativă de înșelăciune", se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. În secundele următoare, individul de la celălalt capăt al firului a închis.

De la începutul anului și până în prezent, în județul Constanța s-au înregistrat 27 de cazuri de escrocherii prin metoda "Accidentul". Cel mai recent dintre ele s-a petrecut în weekend, când o femeie din Constanța a fost înșelată de indivizi căutați acum de oamenii legii. Victima a fost sunată pe telefonul fix de o persoană care a mințit-o că este fiica ei, că a provocat un accident rutier și că are nevoie de bani pentru scăpa basma curată. Disperată, constănțeanca nu s-a gândit să verifice dacă lucrurile stau într-adevăr așa și le-a dat infractorilor, potrivit Neptun TV, 4.000 de lei și 600 de euro. Polițiștii au pornit o anchetă pentru identificarea și reținerea autorilor.

În intervalul 20-23 ianuarie, cinci tentative de înșelăciune au fost înregistrate la Constanța, în două dintre cazuri infractorii reușind să-și atingă obiectivele. Ambele victime care au picat în plasa hoților sunt din localitatea Săcele și au fost contactate de autori în noaptea de 21 spre 22 ianuarie. Folosind scenariul clasic al rudei care a provocat un accident și are nevoie de bani ca să nu ajungă la închisoare, indivizii căutați acum de polițiști au obținut de la unul dintre păgubiți suma de 5.000 de lei, iar de la celălalt - 7.000 de lei. În alte trei situații, cei sunați au realizat la timp pericolul și au încheiat convorbirile.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.12
Pagina a fost generata in 0.1458 secunde