„Dan Moisescu - un reper în folcloristica românească”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de carte „Dan Moisescu - un reper în folcloristica românească”
Cultură 25 Septembrie 2019 / 15:34 1390 accesări 0 comentarii

„Dan Moisescu - un reper în folcloristica românească” este titlul cărții monografice care va fi lansată ca un preambul al Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediția a XXIII-a, care va avea loc în perioada 02-04 octombrie 2019 la Topalu.

Dan Moisescu a fost profesor la Școala Populară de Artă din Constanța între anii 1970și 1974, perioadă în care s-a ocupat cu succes și de organizarea de orchestre și ansambluri școlare și a înființat o orchestră proprie. Totodată, a fost dirijor și solist vocal al Ansamblului de cântece și dansuri „Brâulețul” din Constanțaîn perioada 1963 - 1965. Pentru a marca cei 110 ani de la nașterea lui Dan Moisescu, solist vocal, violonist, dirijor, folclorist, compozitor, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” invită publicul larg la lansarea volumului biografic completat cu partiturile cântecelor pe care le-a înregistrat pe parcursul vieții, cele mai multe fiind cântece semnate de Anton Pann, rescrise din partitura bizantină în partitură lineară.

Dr. Aurelia Lăpușan - poetă, prozatoare, publicistă cu o listă semnificativă de cărți semnate și premii obținute, împreună cu dr. Cristian Obrejan - dirijor al Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”, muzicolog cu o experiență profesională remarcabilă și o serie de lucrări publicate, orchestrator al unor creații din domeniul folcloric, sunt autorii cărții „Dan Moisescu - un reper în folcloristica românească”,

„Această carte s-a născut din dorința de a omagia personalitățile culturale dobrogene, făcând totodată cunoscută în plan social valoarea lor incontestabilă. Este necesar a recunoaște și a prețui munca și râvna înaintașilor noștri, așa cum - apreciind importanța folclorului și iubind muzica și dansul popular dobrogean, s-a considerat că este o datorie de onoare ca ele să fie transmise generațiilor tinere. Numai cunoscând și urmând exemplul celor care au fost, interpreții de astăzi își pot desăvârși identitatea și respectul față de valorile morale ale poporului român”, a declarat prof. Doina Voivozeanu, directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Lansarea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, marți, 1 octombrie, începând cu orele 17:00. Evenimentul va fi prezentat de etnomuzicologul Eugenia Florea și de scriitorul Ovidiu Dunăreanu. Intrarea este liberă.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1568 secunde