Dan Voiculescu, condamnat la doi ani închisoare cu executare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS

Dan Voiculescu, condamnat la doi ani închisoare cu executare

Justiție 12 Mai 2016 / 15:22 653 accesări

Dan Voiculescu a fost condamnat joi de Curtea de Apel București la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Instanța a dispus ca această pedeapsă de doi ani închisoare să fie contopită cu cea de 10 ani primită anterior în dosarul ICA, rămânând pedeapsa de 10 ani. Acesta a fost acuzat de complicitate la șantaj în formă continuată.

Directorul general Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare cu executare, pentru șantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la șantaj în formă continuată.

În același dosar, Șerban Pop, fostul președinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu.

Curtea de Apel București a dispus, totodată, condamnarea SC Antena TV Group SA la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei.

În schimb, instanța a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și a societăților SC Intact Publishing și SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de șantaj și complicitate la șantaj în formă continuată.

Decizia nu e definitivă.12
Pagina a fost generata in 0.1626 secunde