Dăncilă a discutat cu Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european român

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Negocieri la Bruxelles Dăncilă a discutat cu Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european român
Externe 20 August 2019 / 13:23 1316 accesări 0 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre desemnarea noului comisar european din partea României. Cei doi Înalţi Oficiali urmează să mai aibă o întrevedere în perioada următoare , transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român şi oficialul european l-au iniţiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c.. (...) În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare”, a transmis Executivul.

Unul dintre subiectele abordate a vizat implementarea Agendei Strategice a UE. „Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global”, se mai arată în comunicat.

Ultima discuţie pe care Viorica Dăncilă o avusese cu Ursula von der Leyen a fost pe 29 iulie, când premierul i-a transmis preşedintelui ales al Comisiei Europene că România doreşte, în cadrul Colegiului Comisarilor, un portofoliu consistent care să reflecte experiența ţării noastre. Şeful Executivului a precizat că România va trimite două propuneri pentru funcţia de comisar european, „o femeie şi un bărbat”.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că propunerile Guvernului pentru funcţia de comisar european sunt europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1667 secunde