Dăncilă l-a taxat din nou pe Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Președintele interpretează decizia CCR după bunul plac. Comite un abuz“ Dăncilă l-a taxat din nou pe Iohannis
Politică 19 Septembrie 2019 / 15:42 222 accesări 0 comentarii

IOHANNIS - ABUZ ÎN CHEIE ELECTORALĂ

PremierulViorica Dăncilă a declarat, joi, că preşedintele Iohannis interpretează decizia CCR peconflictuljuridicdintreGuvern şi Administraţia prezidenţială după bunul plac, în cheie electorală. Şeful Executivului a adăugatcă Iohannis comite un abuz, încercând să blocheze din nou Guvernul. „De mai bine de doi ani România se confruntă cu repetate situaţii de blocaj, generate de conflicte de constituţionalitate între puterile statului. Aceste conflicte încareau fost atrase Guvernul, Parlamentul şi Administraţia Prezidenţială au un numitor comun: refuzul preşedintelui Iohannis de a-şi îndeplini atribuţiile şi de a respecta Constituţia. Cea mai recentă confirmare a fost dată ieri de CCR, care, aşa cum era de aşteptat, a arătat că domnul preşedinteIohanniscomite un abuz prin refuzul de a numi miniştri interimari şi încearcă din nou să blocheze activitatea Guvernului. Obişnuit să încalce Constituţia, domnul preşedinte Iohannis a trecut la următorul nivel - reinterpretează după bunul plac, în cheie electorală, o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea”, a afrimatVioricaDăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. ŞefulExecutivului a adăugat că preşedintele Iohannis „transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt Curtea a stabilit că termenul „de îndată” se referă la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi de a nu bloca activitatea Guvernului”.

DĂNCILĂ: VOM MERGE ÎN PARLAMENT

Totodată, Viorica Dăncilă a susţinut că va merge în Parlament pentru remanierea Guvernului. „Legitimitatea acestui Guvern este dată de votul românilor, iar în acest moment suntem singuriicarene asumăm responsabilitatea guvernării. Am spus-o de nenumărate ori, voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului. Românii trebuie să ştie, însă, adevărul. Refuzul preşedintelui de a numi interimari nu are nicio legătură cu prezenţa noastră în faţa Parlamentului. Nu mai avem aşteptări de la domnul preşedinte Iohannis să renunţe la jocurile politice. A demonstrat de nenumărateori că singura sa miză este unaelectorală. Prin acţiunilesalea demonstrat în repetate rânduri că nu are respect nici pentru Constituţie, nici pentru cetăţenii acestei ţări. Le garantez tuturor românilor că vom continua să guvernăm cu responsabilitate pentru oameni şi pentru dezvoltarea tuturor comunităţilor, astfel încât să le oferim o viaţă mai bună”, a conchis Dăncilă.

BIRCHALL ESTE ISTORIE LA MINISTERUL JUSTITȚIEI

Judecătorii CCR au constatat că PreşedinteleRomâniei nu şi-a executat în mod corect decizia derevocare, iar astfel şeful statului este obligat să îi revoce „de îndată“ pe miniştri desemnați de premier și să numească în locul lor interimarii propuși de Viorica Dăncilă. Prin urmare, Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Ex foto: Premierul Viorica Dăncilă: „În acest moment suntem singuriicarene asumăm responsabilitatea guvernării“Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1446 secunde