Dăncilă: Ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăncilă: Ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat
Politică 12 August 2019 / 22:20 291 accesări 1 comentariu

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că PSD nu acceptă un ultimatum din partea ALDE, precizând însă că social democraţii iau în calcul "o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi ajustarea programului de guvernare".

"În primul rând, vreau să fac o precizare, PSD nu acceptă un ultimatum. E cred că discuţiile în cadrul unei alianţe sunt discuţii aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul Comitetului Executiv Naţional am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare astfel încât să corespundă cerinţelor populaţiei", a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx PSD.

Liderul PSD a reiterat ideea potrivit căreia nu se poate vorbi de un ultimatum dat de ALDE PSD. "Vorbim despre o cooperare în cadrul Alianţei şi un dialog constructiv şi cred că acest lucru este foarte important atât pentru prezent, cât şi petru cooperarea viitoare", a completat Dăncilă.

Liderul PSD a mai anunţat că la 1 septembrie va veni cu un program de guvernare ajustat.

"Nu-mi este teamă de un eventual vot în Parlamentul României. Am trecut examenul votului , după cum ştiţi, şi atunci când a fost ales preşedintele Camerei Deputaţilor, şi la moţiunea de cenzură, deci nu ne este teamă de un vot. Eu cred că pentru noi prioritar acum este programul de guvernare, modul în care vom ajusta programul de guvernare şi voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare după ce îl voi discuta, binenţeles, cu colegii de alianţă şi modul în care ne vom organiza pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale", a mai declarat Viorica Dăncilă.

Reacţia preşedintelui PSD vine în condiţiile în care ALDE a transmis, luni, prin intermediul unui într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă, iar rezultatul exerciţiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”.

Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a cerut o „reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa".

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a dat ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca până pe 20 august „să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1418 secunde