Dăncilă nu renunță la propunerile de la Transporturi și Dezvoltare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăncilă nu renunță la propunerile de la Transporturi și Dezvoltare
Politică 10 Ianuarie 2019 / 17:03 252 accesări 2 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a motivat refuzul de a accepta propunerile de la Transporturi şi Dezvoltare, şi anunţă că a transmis aceleaşi propuneri în persoana Liei Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare şi Mircea Drăghici, la Transporturi. „Documentul precizează faptul că cele două propuneri pentru funcţiile de ministru – Lia-Olguţa Vasilescu şi Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condiţiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în răspunsul premierului. Preşedintele Klaus Iohannis a motivat joi de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Draghici şi Olguţa Vasilescu-la două ministere. Şeful statului invocă faptul că în cazul lui Ilan Laufer nu rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 105 din Constituţie (referitor la incompatibilităţi) şi de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului. Cât priveşte propunerea în persoana Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi, se arată că persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al transporturilor. A doua scrisoare face referire la respingerea propunerilor de la Transporturi- Mircea Drăghici şi Dezvoltare- Lia Olguţa Vasilescu. În ambele cazuri este motivat că documentaţia transmisă nu rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 105 din Constituţie şi de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului.

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

Mi Ion să-mi bag pula n moții MATI 23:40:43 / 10 Ianuarie 2019
De Johanist ÎMPUȚIȚ.

BRAVOOOO... EXCELENT DISCURSUL DNEI DANCILA DIN ATENEUL ROMÂN....În care a cerut pentru românii aceleași drepturi că a celor din Vest !!!!!.. La mulți ani D-na VIORICA..

Ion nume de slugă 09:08:13 / 11 Ianuarie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Văi câtă frustrare ,la BASIȘTII ÎMPUȚIȚI JOHANISTI SECURIȘTII , GUVERNUL ALES LEGITIM in 2016 nu a putut fi DEMIS prin forța statului subteran paralel al lui WC JOHANIS și a preluat IERI președinția UE.!!!!!!!.. Sigur românii vor înțelege acum că WC JOHANIS SI gașca lui de SECURIȘTII care au tot spus că ..... GUVERNUL actual nu este pregătit să.....Că guvernul actual este incapabil..... TOATE aceste mizerii făcute să discrediteze România se vor DOVEDI FALSE la fel cum sa dovedit și că PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS au luptat contra corupției.!!!!! Să muriți de oftică Basiștii spurcați

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1931 secunde