Dăncilă, pusă (din nou) la zid! I se cere demisia URGENT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzată că pune România pe butuci

Dăncilă, pusă (din nou) la zid! I se cere demisia URGENT

Politică 15 Mai 2018 / 17:16 809 accesări

Nu doar președintele Klaus Iohannis îi poartă sâmbetele premierului Viorica Dăncilă. Liberalii i-au cerut demisia prin intermediul unui comunicat de presă, reclamând „gradul scăzut de absorbție al fondurilor europene, neprofesionalismul și nepriceperea în conceperea și elaborarea proiectelor, proasta viziune asupra dezvoltării infrastructurii rutiere și feroviare a României”. Ei își fundamentează spusele pe atenționările pe care le transmite comisarul european Corina Crețu către autoritățile centrale. „În poveștile Guvernului PSD-ALDE nu mai crede nimeni, nici măcar comisarul european Corina Crețu, care, deși provine din rândurile social-democraților, le bate obrazul public guvernanților pentru uriașa incompetență de care dau dovadă în implementarea proiectelor cu fonduri europene. Oficialul european atrage atenția că ne aflăm la jumătatea actualei perioadei de programare a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020, iar România înregistrează mari deficiențe și întârzieri în elaborarea și implementarea puținelor proiecte pe care și le-a propus”, au transmis liberalii constănțeni, printr-un comunicat de presă.

PLANURI PREA MARI ȘI ACȚIUNI PREA PUȚINE?

Peneliștii atrag atenția că planurile Guvernului PSD-ALDE sunt prea mari în raport cu acțiunile efectuate până acum. „Guvernul PSD-ALDE și-a propus ca până în 2023 să realizeze 140 km de linie ferată modernizată și echipată cu sistemul european de gestionare a traficului feroviar, 375 km de drumuri expres și autostrăzi nou construite și îmbunătățirea navigației pe o distanță de 30 km din căile navigabile interioare (fluviul Dunărea). Până în momentul de față însă, România a depus în ultimii ani doar patru proiecte majore, dar comisarul european Corina Crețu atrage atenția că, din cauza întârzierilor, există riscul „dezangajării” de fonduri, ceea ce înseamnă că organismele europene și-ar putea retrage finanțarea. Mai mult decât atât, oficialul european trântește de pământ cu noile proiecte anunțate de guvernele lui Dragnea și Tăriceanu: podul peste Dunăre de la Brăila, DN73 Brașov-Pitești, Sibiu-Pitești loturile 1și 5, Craiova-Pitești, autostrada Transilvania, varianta de ocolire Bacău, pe care le cataloghează ca având „un nivel scăzut de maturitate”. Mai exact, sunt povești de adormit copiii, pe care Dragnea le vinde românilor pe bandă rulantă, în condițiile în care guvernul Vasilica nu e în stare să gestioneze nici măcar proiectele deja elaborate”, se mai arată în comunicatul liberalilor.

SEMNAL DE ALARMĂ

Totodată, ei consideră că scrisoarea comisarului european este un veritabil semnal de alarmă cu privire la faptul că dezvoltarea României este în pericol. „Comisarul european Corina Crețu cere Guvernului să pună capăt metodelor nelegale de la nivelul instituțiilor pe care le coordonează în ceea ce privește organizarea procedurilor de licitație în cadrul proiectelor cu finanțare europeană. Oficialul de la Bruxelles spune că aceste practici duc la întârzieri de proiect și depășiri de costuri și, deși Guvernul a fost avertizat în această chestiune și în trecut, ele continuă și în prezent. Este clar că tonul acestei scrisori este unul imperativ pentru autoritățile de la București, care prin incompetența manifestată în actul de guvernare împinge România și mai mult spre marginea Europei din punct de vedere al infrastructurii, al condițiilor de trai și al investițiilor străine. În acest sens, Partidul Național Liberal îi cere doamnei Viorica Dăncilă să își depună mandatul din fruntea Executivului, iar odată cu ea să plece și cei doi miniștri- Rovana Plumb si Lucian Șova. Eșecul guvernării PSD-ALDE la acest capitol nu mai poate fi tolerat!”, au încheiat liberalii.12
Pagina a fost generata in 0.2169 secunde