Dăncilă şi Netanyahu, întrevedere pe tema parteneriatului România - Israel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăncilă şi Netanyahu, întrevedere pe tema parteneriatului România - Israel
Politică 02 Noiembrie 2018 / 13:49 357 accesări 3 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, vineri la Varna, cu omologul israelian Benjamin Netanyahu despre parteneriatul România-Israel în domeniul noilor tehnologii, cât şi despre aspecte legate de situaţia internaţională actuală, transmite Guvernul.

La întrevederea de vineri la Varna, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel, cei doi oficiali au vorbit despre aprofundarea relaţiilor bilaterale în "domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare", arată Executivul într-un comunicat de presă.

"Premierul israelian a exprimat sprijinul pentru Guvernul României şi a reiterat interesul pentru efectuarea unei vizite în România, discutând despre reprogramarea şedinţei comune a celor două guverne. De asemenea, cei doi oficiali au convenit organizarea, înaintea şedinţei comune a guvernelor, a unui forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Şeful Executivului român a prezentat omologului israelian modificările legislative realizate în domeniul parteneriatului public privat, modificări care au sporit atractivitatea mediului investiţional românesc", potrivit sursei citate.

Cei doi premieri au apreciat faptul că au avansat negocierile pentru încheierea parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două state. Totodată, discuţiile s-au axat şi pe importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie.

"În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, începând cu ianuarie 2019. Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală. În cadrul întrevederii a fost evocat, de asemenea, rolul comunităţii israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern şi a fost evidenţiată contribuţia acestora la consolidarea relaţiilor între cele două state", conchide sursa menţionată.

Cu privire la întrevederea celor doi prim-miniştrii, surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus, vineri, la Varna, Vioricăi Dăncilă, că mutarea ambasadei României la Ierusalim este doar o chestiune de timp.

Potrivit surselor citate, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus vineri dimineată, premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întrevederi de aproximativ o jumătate de oră care a avut loc, vineri, la Varna, Bulgaria, de la ora 09.00, că mutarea ambasadelor mai multor ţări, inclusiv celei a României, de la Tel Aviv la Ierusalim, reprezintă doar o chestiune de timp.

Totoodată, Netanyahu a declarat şi public, joi, într-un interviu acordat România TV, că este „sigur” că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite vor face acest lucru.

Referitor la mutarea ambasadei, preşedintele Klaus Iohannis a spus, pe 28 august, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că poziţia României în privinţa statutului Ierusalim nu s-a schimbat, deşi Guvernul a anunţat în luna mai intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

În luna mai, Guvernul a anunţat intenţia de a muta sediul ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, MAE elaborând un memorandum secret în acest sens.

Loading...

3 comentarii

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 12:08:21 / 03 Noiembrie 2018
FANATIK wc ORBAN

ALOO ..DL SICĂ MANDOLINĂ ZIS SI WC ORBAN ... IARĂ FAC ĂȘTIA DE LA PSD ÎNȚELEGERI CU jidanii ?... Păi mai fale matale o plângere penală... Până nu zboară și LAZĂR după KRUDUTA.

WC Orban și Johanis.. 12:35:40 / 03 Noiembrie 2018
"IARĂȘI NE MĂRESC SALARIILE !!!!

Ba da ĂȘTIA doi WC JOHANIS SI ORBAN CHIAR se țin de cuvânt !.. Au promis în campanie electorală că vor mării Pensiile și salariile romanilor cu 100 Ron pe an ...Acum ce sa Vezi. WC Johanis și WC ORBAN wc BLAGA..ne măresc salariile de la 1900 la ....2350!!!!!...Nu se poate o MIZERIE mai mare că ăsta..Noi Basiștii împuțiți PDL PNL CIUMA NEAGRĂ traiam mai bine cu .640 de la Traian Băsescu.!!!!!!!

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 13:00:01 / 03 Noiembrie 2018
FANATIK al sistemului ticăloșit.

Pe când WC JOHANIS și a lui nevastă penală.... ERAU in vizită de lucru ..În orașul păcatului Pompei...În loc să fie prezent în parlamentul european la o dezbatere care privea țară... DNA VIORICA DANCILA face vizite de lucru în ... TURCIA... Emiratele arabe unite...Sau mai grav se întâlnește iarăși cu jidanii (așa cum ia NUMIT WC JOHANIS ) pt a face iarăși "UN ACT DE ÎNALTĂ TRĂDARE "..Ii întreb pe Nelu BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ FANATIK ...CINE A PROCEDAT CORECT...WC JOHANIS SAU D-NA VIORICA DANCILA.?..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2285 secunde