Dăruiește Aripi a câștigat Marele Premiu la Gala Societății Civile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăruiește Aripi a câștigat Marele Premiu la Gala Societății Civile
Sănătate 13 Iunie 2017 / 20:17 581 accesări 0 comentarii

Ieri, 12 iunie 2017, în cadrul Galei Societății Civile desfășurată la Teatrul Național din București, Asociația Dăruiește Aripi a primit trei premii în competiția națională care recunoaște implicarea socială și exemplele de succes ale organizațiilor neguvernamentale cu proiectul: Construcția Secției de Onco-hematologie și Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța-Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS.

„Ideea Centrului Medical Focus s-a născut din nevoia tot mai acută de a oferi copiilor bolnavi de cancer din județul Constanța un loc prietenos unde să primească, pe lângă tratamentul aproape de casă, atât de important, și suportul emoțional care să îi sprijine în luptă cu boală. Paradoxal, deși județul Constanța este unul din județele unde numărul copiilor diagnosticați cu cancer, depășește media pe țara, în tot sud-estul României, nu a existat până la apariția centrului FOCUS, un loc care să servească acestui scop”, a declarat dr. Adriana Apostol, coordonatorul medical al Centrului.

Pe scurt, realizarea acestui proiect înseamnă:

-Diagnostic precoce în cancer la copii – șansa mare de vindecare, respectiv supraviețuire;

-Spațiu creat exclusiv pentru nevoile copiilor bolnavi: loc de joacă, cabinet de psihologie, saloane de tratament moderne și sală recoltare analize;

-Tratament și monitorizare activă, aproape de casă;

Alină VASEA, fondatoarea Dăruiește Aripi a declarat:” Am fost onorați să primim premiile la Categoriile Sănătate și Originalitate. Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică de la Constanța este o dovadă că inițiativele responsabile și partneneriatul cu profesioniști adevărați sunt premisele unui proiect care nu poate decât să izbândească. Iar Marele Premiu al Galei Societății Civile îl dedicam copiilor care vin zilnic la tratament și monitorizare și pentru care niciun efort nu este prea mare. Ei sunt adevărații învingători!”

Despre Asociația Dăruiește Aripi

Dăruiește Aripi este o organizație non profit, menită să sustină proiecte caritabile în domeniul medical, cu scopul de a aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. Asociația își propune să sprijine copiii bolnavi aflați în dificultate din zonă de Sud Est a României, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical, cu scopul de a imbunătăti șansele lor de vindecare și supraviețuire.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1817 secunde