De ce au încetinit lucrările de modernizare a bulevardului Tomis?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Explicații pentru elanul scăzut

De ce au încetinit lucrările de modernizare a bulevardului Tomis?

Administrație 25 Iunie 2016 / 07:27 3336 accesări

Doar tronsonul cuprins între zona Capitol și Sala Sporturilor a fost modernizat complet. Pe porțiunea dintre Sala Sporturilor și Lupoaică încă mai e de lucrat.

Doar tronsonul cuprins între zona Capitol și Sala Sporturilor a fost modernizat complet. Pe porțiunea dintre Sala Sporturilor și Lupoaică încă mai e de lucrat.

Lucrările de modernizare a bulevardului Tomis, foarte intense în campania electorală, au încetinit vizibil după scrutinul din 5 iunie

Lucrările de modernizare a bulevardului Tomis, foarte intense în campania electorală, au încetinit vizibil după scrutinul din 5 iunie

Lucrările intense din ultimele luni pentru reabilitarea și modernizarea bulevardului Tomis din Constanța au încetinit mult în ultima vreme. Autoritățile locale au și o explicație pentru acest lucru. Pe de-o parte, este sezon estival și autoritățile nu vor ca circulația să fie blocată din cauza lucrărilor. În al doilea rând, condițiile meteo nu au fost favorabile asfaltărilor și pavărilor. Totuși, este ciudat cum lucrările au încetinit fix după alegerile locale din 5 iunie, din moment ce, în timpul campaniei electorale, chiar a fost finalizat un prim tronson din porțiunea aflată în reabilitare.

După trei luni în care s-a muncit intens pentru reabilitarea și reorganizarea circulației pe bulevardul Tomis din Constanța (sectorul cuprins între zona Capitol și statuia Lupoaicei), lucrările par să se fi poticnit. Până acum, doar tronsonul cuprins între zona Capitol și Sala Sporturilor a fost complet modernizat. Pe porțiunea respectivă, trotuarele au fost reabilitate și pavate complet, pe partea stângă a arterei rutiere (cum privești spre Sala Sporturilor) au fost amenajate benzi de biciclete, iar pe partea dreaptă au fost realizate noi locuri de parcare. Cu toate că noua față a bulevardului Tomis, i-a încântat pe unii constănțeni, după alegerile locale, lucrările nu au mai continuat cu aceeași intensitate.

DE CE S-AU POTICNIT?

Potrivit primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, ritmul de lucru a încetinit vizibil din două motive. „În primul rând, trebuie să ținem cont de faptul că este sezon estival și nu ne dorim să strangulăm traficul mai ales pe bulevardul Tomis, care este foarte circulat în această perioadă. Pe de altă parte, prognoza meteo nu a fost cea mai fericită, iar condițiile atmosferice nu au fost prielnice pentru asfaltări. Nu vrem să mai vedem imagini cu asfaltări pe ploaie și să se spună că sunt lucrările Primăriei. Într-adevăr, a apărut în spațiul online o fotografie în care apăreau muncitori ce asfaltau pe ploaie. În mod eronat, s-a spus că lucrările erau ale Primăriei, deși, în realitate, erau efectuate de un agent economic, pe propriul teren”, a declarat Făgădău.

CONDIȚIILE METEO, „DUȘMANII” INFRASTRUCTURII

Este ciudat cum condițiile meteo le pun întotdeauna bețe în roate drumarilor care încep lucrări pe care nu le mai termină. La fel se întâmplă și pe Drumul Național 2A, la ieșire din Constanța spre Ovidiu. În zona respectivă, muncitorii de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), au decopertat asfaltul existent, însă nu au mai refăcut trama stradală, lăsând artera rutieră, de câteva săptămâni bune, într-o stare deplorabilă, spre exasperarea șoferilor care circulă foarte des în zonă. Cu toate acestea, reprezentanții CNADNR insistă să ne convingă de faptul că lucrările nu au fost finalizate, fie din cauza ploilor, fie din cauza căldurii excesive.

BULEVARDUL TOMIS, FINALIZAT ABIA ÎN TOAMNĂ?

Revenind la situația bulevardului Tomis din Constanța, primarul Decebal Făgădău a spus că, cel mai probabil, modernizările vor fi finalizate până la 1 septembrie. Înainte de campania electorală, Făgădău a spus că lucrările vor fi gata la 1 iunie, anunțând că este dispus să demisioneze din funcția de primar interimar (pe care o deținea la vremea respectivă) dacă nu se va întâmpla așa. Ulterior, el a revenit asupra deciziei, spunând că declarația sa a fost interpretată greșit. Lăsând la o parte declarațiile și termenele limită, un lucru nu poate fi negat: înainte și în timpul campaniei electorale s-a lucrat intens, pe orice condiții meteo, la reabilitarea bulevardului Tomis. Cum s-a terminat campania, s-a încetinit și ritmul de lucru. Insistăm să credem că este o simplă coincidență.

Citește și:

Care e noua față a bulevardului Tomis

Se va închide circulația pe bulevardul Tomis?12
Pagina a fost generata in 0.1829 secunde