De ce este RCA-ul mai scump, în ultima perioadă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce este RCA-ul mai scump, în ultima perioadă

Social 16 Septembrie 2021 / 10:17 512 accesări

Clienții și brokerii de asigurări susțin că, în ultimele 10 zile, prețurile RCA au crescut considerabil pe fondul problemelor pe care le întâmpină liderul pieței, City Insurance.

Compania are peste 3 milioane de clienți și este aproape de procedura de faliment.Euroins, al doilea mare asigurator RCA, cu prețuri la fel de mici ca City Insurance, a majorat tarifele și cu 600 de lei în unele cazuri, iar alți asiguratori au urmat același trend.

Adrian Bența, analist economic:

Dacă o societate de asigurare intră în insolvență și ulterior în faliment, evident, clienții acesteia vor preluați de celelalte companii care au prețuri mai mari pentru că prețurile mai mici au condus la starea de insolvență sau de faliment.

Mădălin Roșu, președinte, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România:

Modul de selecție al unui asigurator, modul de expunere la risc și modul de segmentare a categoriilor de clienți pe care acel asigurator și-l dorește este politica proprie a fiecărui asigurator. Cum anume își construiește prețul sau politica de asigurare este chiar stabilit în lege. Nimeni nu poate să facă nimic ilegal.

Sunt două ordonanțe de urgență în avizare, o ordonanță care se referă la prețuri și una care se referă la această situație cu City Insurance. Dacă se întâmplă ceva, ne asigurăm că toți clienții sunt protejați, a declaratFlorin Cîțu.

Reprezentanții service-urilor susțin că aceste creșteri de prețuri erau de așteptat și abia acum s-a ajuns la valoarea reală a reparației.

Reprezentanții ASF spun că "încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc", a declarat pentru hotnews.ro, Daniel Apostol.

Cei care au mașinile asigurate la City Insurance trebuie să știe că asigurarea rămâne validă până la expirare, denunțare din partea titularilor sau denunțare din partea lichidatorului judiciar.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1849 secunde