De ce nu se reabilitează Cazinoul? Administrația, printre vinovați?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Licitații îngreunate din cauza unor documente De ce nu se reabilitează Cazinoul? Administrația, printre vinovați?
Administrație 05 Iulie 2018 / 15:51 2069 accesări 1 comentariu

Când aproape toată constănțimea este ocupată, zilele acestea, cu Neversea și efectele sale (adică aglomerație, circulație blocată și, în general, tot ce ține despre asta), un deputat constănțean reia problema Cazinoului, care a ajuns să fie legat de numele acestui festival prin prisma unei campanii de strângere de fonduri soră cu cerșitul. Este vorba despre parlamentarul PNL de Constanța Bogdan Huțucă, ce acuză că actuala administrație nu s-a preocupat îndeajuns de rezolvarea acestei probleme și s-a ascuns după scuze și campanii de imagine. „Cazinoul Constanța trebuie scos din zona propagandistică a primarului Decebal Făgădău, care încearcă să mascheze situația dezastruoasă a simbolului orașului nostru prin campanii personale de imagine. Strângeri de fonduri de la cetățeni, donații, ajutoare parașutate din înaltul cerului. Ceea ce vreau să ne spună primarul Decebal Făgădău este de când a fost reabilitarea Cazinoului o problemă financiară pentru Constanța? Monumentul se află în starea aceasta de degradare fiindcă nu au existat bani în vistieria orașului, iar acum cerem bani de la constănțeni să îl reparăm? Dar nu este vorba despre asta, după cum Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice informează. Reabilitarea Cazinoului trenează de atâta amar de vreme din cauza licitațiilor nelegale organizate de autorități pentru desemnarea firmei care să execute lucrările. Se dă vina, în mod nejustificat pe contructorii care contestă, pe bună dreptate, licitațiile, dovadă că atât Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), cât și instanțele de judecată le-au dat dreptate și au anulat toate procedurile”, susține Bogdan Huțucă.

PRIMĂRIA ÎNGREUNEAZĂ ORGANIZAREA LICITAȚIILOR

În altă ordine de idei, Huțucă spune că primarul Făgădău este depășit de această problemă, motiv pentru care a trecut de la reabilitarea Cazinoului la spoirea lui. „Chiar și așa însă, dacă este atât de hotărât, de ce nu se apucă și mâine de lucrări și preferă să întindă pelteaua pe seama unor false campanii de strângere de fonduri? Nu are bani? De ce sumă este nevoie? Când se apucă de treabă? Sunt întrebări la care nu poate răspunde doarece nu are niciun studiu tehnic sau vreun deviz în spate. Lucru sesizat inclusiv de Ministerul Dezvoltării. În urma unei întrebări adresate în urmă cu o lună premierului României privind „măsurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanța, aflat într-o stare de degradare avansată”, am primit un răspuns în care se justifică cei șapte ani pierduți, timp în care clădirea s-a plimbat între Primăria Constanța și Compania Națională de Investiții (CNI). Pe traseul anilor, multe licitații anulate de CNCS și judecători, pe motiv de încălcare a legislației achizițiilor publice. Potrivit ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Cazinoul se află la CNI, însă nu se poate organiza o nouă licitație deoarece Primăria Constanța nu a depus documentația tehnico-economică actualizată. Astfel, aflăm că din 2016 nu s-a mai organizat o nouă licitație deoarece Primăria Constanța nu a depus documentația specifică încât să se poată demara o nouă procedură. Doi ani în care nu s-a mișcat niciun deget pentru reabilitarea Cazinoului! În lumina celor comunicate de Ministerul Dezvoltării, îi solicit public primarului Decebal Făgădău să lămurească situația Cazinoului și să precizeze de ce nu a fost depusă documentația specifică din 2016 până în prezent pentru a fi reluată procedura de licitație pentru reabilitarea monumentului”, a încheiat deputatul Huțucă.

Loading...
loading...

1 comentariu

cetateanu' turmentat 08:16:26 / 06 Iulie 2018
FELICITARI!

DE CE?! Intrebati in Madagascar si la Poarta Alba in primul rand! Prietenii stiu de ce...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2155 secunde