De ce să studiezi în Spania, în anul 2021?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce să studiezi în Spania, în anul 2021?

Educație 26 Februarie 2021 / 12:44 398 accesări

Tot mai mulți tineri români aleg Spania ca loc unde își vor petrece viața studențească. Spania este o țară bine-cunoscută pentru peisajele foarte frumoase, oamenii prietenoși și ospitalieri, dar și oportunitățile pentru studenți și farmecul specific al acestor meleaguri.

În prezent, Spania este recunoscută ca una din cele mai populare 3 destinații din lume pentru studii internaționale. În ultimii ani, s-a observat că Spania atrage majoritatea studenților europeni (printre care și foarte mulți români) pe teritoriul ei, prin modul de viață mediteraneean și obiectivele atractive.

În această țară, există școli de învățământ superior și universități care oferă cele mai bune experiențe de studiu. Despre Spania s-a spus că deține locul 5 în clasamentul mondial al celor mai bune sisteme de învățământ superior, pe primele locuri se află SUA, Germania, Anglia și Canada. Țara are instituții de rang înalt (peste 100 de universități, din care 76 finanțate de stat, iar restul private), unele sunt incluse chiar și pe lista celor mai bune 200 de universități din lume, ca de exemplu: Universitatea din Madrid și Universitatea Autonomă din Barcelona.

Alte motive, pentru care românii aleg să plece la studiu în Spania, sunt:

 • Pe parcursul studiilor, tinerii au posibilitatea de a-și dezvolta și abilitățile de limba engleză la unele universități
 • Populația locală cuprinde un număr mare de studenți internaționali, din care, peste 50.000 sunt tineri care studiază la universități spaniole în diferite tipuri de programe
 • Taxele de școlarizare pot fi mai mici decât în alte țări europene
 • Studenții pot avea oportunități de carieră după absolvire
 • Climatul mediteranean este foarte plăcut, iar atracțiile turistice sunt numeroase, în orașe precum Barcelona, Valencia sau Madrid
 • Tinerii au șansa de a trăi și de a explora stațiunile și orașele de coastă, unde pot petrece timpul liber pe plajă, dar și de a vizita un număr mare de situri de patrimoniu mondial UNESCO, muzee, galerii de artă, etc.

Spania este o țară deosebit de frumoasă, cu centre academice și culturale, cu locuri pitorești și zone aglomerate ale orașelor. Oportunitățile de angajare sunt mai mari decât în alte țări ale Europei.

Cursurile efectuate în Schellhammer Business School din Spania sunt proiecte valoroase de învățământ superior, de calitate elvețiană, predarea fiind în limba engleză. Cursurile sunt extrem de interesante, iar profesorii sunt prietenoși și foarte bine pregătiți, fiind capabili să atragă studenții prin metodele lor de predare.

Universitatea se află în localitatea Estepona, lângă Marbella, în sudul Spaniei, iar campusul este extrem de mare, oferă și posibilitate de cazare, suprafața sa fiind de 60 de ha. Cursurile de licență și masterat sunt acreditate ASIG - Serviciul de Acreditare pentru Școli, Colegii și Universități Internaționale și includ materii precum:

 • Psihologia artelor cu opțiuni de carieră în anumite domenii, în lumea educației, ca specialist formator, manager de marketing și resurse umane
 • Administrarea afacerilor ce pregătește studenții pentru viață și lumea afacerilor
 • Master în managementul ospitalității ce oferă studenților posibilitatea de a avea o specializare în domenii de bază ale ospitalității globale, ca de exemplu în administrarea alimentelor și băuturilor sau marketingul turistic
 • Managementul resurselor umane ce pregătește studenții pentru o carieră în diferite sectoare de piață
 • Arte în științe umaniste, contabilitate și finanțe online, marketing internațional.

Diplomele eliberate de școala de învățământ superior SBS sunt recunoscute în SUA, Marea Britanie și Asia. Schellhammer Business School are un nivel foarte ridicat de învățământ superior, studenții pot face și cursuri intensive online MBA – masterul în administrarea afacerilor. Cursurile includ 30 de module interactive și 8 sarcini scrise și oferă absolvenților posibilitatea de a dobândi cunoștințele operaționale și economice necesare pentru a începe o carieră în afaceri.

Acesta reprezintă un domeniu de interes foarte benefic pentru studenți, pentru că le permite să facă o carieră excelentă și care deseori duce la câștiguri mari. Masterul se adresează absolvenților universitari, care au deja 22 de ani, sau absolvenților non-universitari, cu vârsta de peste 24 de ani și minim 5 ani experiență managerială.

Diploma de masterat MBA poate deschide uși către poziții de conducere și administrative, spre posturi de manager de resurse umane, manager de vânzări, manager financiar, care sunt foarte bine remunerate în ziua de azi.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.4306 secunde