De ce să ții cont când cumperi un televizor 4K?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce să ții cont când cumperi un televizor 4K?

Tehnologie 08 Martie 2021 / 14:22 1913 accesări

Ce televizor să cumpăr? Care este cel mai bun? Ce model să pun în camera de zi? Dar în camera copiilor? HD, full HD, ultra HD? Adevărul este că, cu atât de multe nume, caracteristici și modele, este foarte greu de decis. Și de fiecare dată apar chestii noi!

Ce este tehnologia 4K? Care sunt diferențele dintre un televizor 4K și un televizor Full HD?

Tehnologia 4K este tehnologia de înaltă definiție. Astăzi, majoritatea televizoarelor care intră pe piață au deja această tehnologie, deoarece oferă o experiență vizuală mai mare. Televizoarele 4K au 2.160 de linii de pixeli. Un pixel este cel mai mic punct pe care îl putem vedea pe un ecran, deci cu cât este mai mare numărul de pixeli, cu atât rezoluția și calitatea imaginii sunt mai mari. De fapt, televizoarele 4K oferă o experiență unică de imagine, ca și cum ai fi într-un cinematograf.

TV 4K eMAG

Prin urmare, principala diferență între un televizor 4K și un televizor Full HD este numărul de pixeli. Televizoarele Full HD au linii de 1080 pixeli și o rezoluție de 1920x1080. Cu toate acestea, televizoarele 4K oferă o tehnologie mai avansată și numărul lor de pixeli de 3840x2160, astfel încât calitatea și definiția imaginii sunt mult mai mari.

Cum să alegi cel mai bun televizor 4K

Atunci când decideți să cumpărați un televizor 4K, trebuie să țineți cont de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea ecranului, distanța dintre televizor și canapeaua dvs., conținutul pe care urmează să îl urmăriți și chiar tipul de HDR (High Dynamic Range) pe care îl dorești.

Mărimea ecranului

Dimensiunea televizorului pe care îl doriți este unul dintre cei mai importanți factori atunci când decideți să cumpărați un televizor 4K. Ai nevoie de un televizor mare pentru sufragerie pe care îl folosește întreaga familie? Sau vrei să cumperi un televizor mic pentru bucătărie?

● În primul rând, trebuie să decideți unde să puneți televizorul: deasupra mobilierului din sufragerie? Agățat de perete? Pe un suport? În bucătărie? În camera de oaspeți? Oricum ar fi, cel mai bine este întotdeauna să-l așezați perpendicular pe ferestre sau pe ușă pentru a evita reflexii enervante în ecranul său.

● Apoi, ar trebui să măsurați spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru a plasa televizorul, adică lățimea, înălțimea și adâncimea.

Cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât mai mulți pixeli. În acest caz, ar fi, fără îndoială, mai bine să cumpărați un televizor 4K eventual un tv de la Samsung deoarece calitatea imaginii va fi mai mare. Majoritatea televizoarelor actuale pe care le puteți găsi în magazine au deja rezoluție 4K, în special cele de 50 inci (127 cm) sau mai mult.

Distanța de vizionare

Atunci când cumpărați un televizor, trebuie să țineți cont de distanța de vizionare, adică de la ce distanță veți privi la televizor. Aici ar trebui să faceți și câteva calcule în funcție de dimensiunea ecranului și de tehnologia pe care o utilizați. Distanța recomandată pentru un televizor 4K este mai mică decât pentru un televizor Full HD, datorită numărului de pixeli menționat anterior și, prin urmare, a nivelului de detaliu.

În plus, în acest caz influențează și acuitatea vizuală a fiecărei persoane, deși acesta nu este un factor determinant decât dacă cineva din familie are probleme de vedere.

Pe scurt, există o regulă simplă și de bază pentru a ști care este distanța de vizionare recomandată la televizoarele 4K:
Diagonala ecranului, în cm x 1,3.

Pe scurt, nu prea aproape, nici prea departe. Ținând cont de dimensiunea televizorului, trebuie să stați la o distanță adecvată pentru a beneficia la maximum de el. Chiar și așa, in cazul unui televizor 4K te poți apropia puțin, deoarece numărul său de pixeli este mult mai mare și nu vei observa defectele la fel de mult.12
Pagina a fost generata in 0.248 secunde