De ce se vor umfla facturile consumatorilor la energie electrică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De ce se vor umfla facturile consumatorilor la energie electrică
Economie 14 Iunie 2017 / 08:48 2639 accesări 2 comentarii

Facturile la energie electrică ale consumatorilor finali vor fi încărcate cu restanţele la plata contribuţiei de cogenerare ale furnizorilor şi producătorilor de energie electrică, în cazul în care s-au epuizat toate metodele de recuperare a acestor datorii, potrivit unui proiect de ordin al ANRE. În momentul de faţă, aceste datorii se ridică la 219 milioane de lei, dintre care mai mult de jumătate provin de la firme în faliment sau insolvenţă. ANRE a elaborat un proiect de ordin referitor la modalitatea de recuperare a restanţelor la plata contribuţiei pentru cogenerare, o taxă plătită în final prin factură de toţi consumatorii de energie electrică pentru a susţine producţia de energie electrică în centrale termice de cogenerare de înaltă eficienţă. Concret, exista o prevedere in noul proiect care spune că dacă se ajunge la datorii de la unii producători de energie sau de la unii furnizori, care iau banii de la consumatori dar nu îi virează mai departe, aceste datorii vor fi incluse din nou în facturile consumatorilor, dacă nu pot fi recuperate altfel.

Potrivit datelor Transelectica, creanţele producătorilor şi furnizorilor aferente bonusului de cogenerare se ridică la 219 milioane de lei, datorii şi penalităţi. Din cele 219 milioane de lei, 86,5 milioane reprezintă datorii ale producătorilor şi furnizorilor care au ajuns în faliment, caz în care recuperarea este aproape imposibilă. Grosul sumei vine de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, ce are de achitat 67,8 milioane de lei. Pentru că aceste sume sunt destul de greu de recuperat, dacă ordinul ANRE intră în vigoare aceste datorii uriașe vor ajunge în facturile românilor.

Taguri articol

2 comentarii

cta 09:46:38 / 14 Iunie 2017
NOAPTEA MINTII

ADICA, daca nu pot recupera banii de la baietii destepti ii ia de la prostii cei multi ca si asa tac si platesc ,bravo anere halal sa fie de mamiticile voastre

Dan 10:13:16 / 14 Iunie 2017
Romanica

Numai in panarama asta de tara poti sa vezi asa ceva...sa furi tot de la cel pagubit iar hotul sa fie bine-mersi...Bravo, prostilor, mergeti in continuare sa votati lichelele asa cum o faceti de 27 de ani incoace...daca vreti sa fie bine in tara asta, trebuie sa apara un dictator care sa faca ordine - asta este singura solutie!!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2112 secunde