De ce și când mii de români trebuie să-și schimbe cărțile de identitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De ce și când mii de români trebuie să-și schimbe cărțile de identitate
Social 08 Iulie 2018 / 00:30 1236 accesări 2 comentarii

Mii de români vor trebui să îşi schimbe documentele de identitate, după ce Senatul a adoptat, recent, un act normativ, care prevede că litera ”î” din numele proprii va fi înlocuită cu litera ”â”, conform regulilor Academiei. Afectate de aceste modificări vor fi şi sute de localităţi din toată ţara, care au în componenţa numelui litera ”î”, precum cele care au în nume componenta ”Tîrgu”. În unele cazuri, numele localităţilor a fost modificat astfel încât să respecte regulile corecte de grafie, aşa cum este cazul oraşului „Cîmpulung”, a cărei denumire a fost schimbată, în 1994, în „Câmpulung”.

Astfel, în Anexa la Legea nr. 2/ 1968 privind componenţa unităţilor administrativ teritoriale, numele localităţilor a fost modificat doar în cazurile particulare în care acestea au fost actualizate prin lege. Proiectul de lege va fi transmis acum spre promulgare preşedintelui Iohannis, scrie Adevărul.

Taguri articol
Loading...
loading...

2 comentarii

gogâe 06:47:04 / 08 Iulie 2018
normal

Mai ieri era dat in presa despre niste diplome de facultate eliberate intr o tara europeana (buricul ue) si care este sunt un simplu carton cu semnatura unui decan,ori la noi s au tot schimbat actele de o multime de ori din diverse motive.O fu rentabila chestia pt cei ce tiparesc acestea ,dar pt omul simplu nevoit sa umble cu caruta de hartii zilnic nu poate fi o placere.Ca sa ne simtim mai romani trebuia sa dea legi care sa dezvolte tar,a sa nu plece milioane de oameni aiurea pt o bucata de paine, ca se vede treaba ca oamenii asta vor si nu doar un â in loc de i

Dan 11:39:15 / 08 Iulie 2018
O TîMPENIE!

Si ce are, ma rog, daca scriem/citim cu î din i ? Fosilele alea de la Academie nu au altceva mai bun de facut decît sa dea astfel de reguli idioate ? De aceea nu merge nimic in tara asta, fiindca scriem cu î din i ? Mai bine ar face ceva sa includa Rosia Montana la UNESCO, sa ia atitudine contra celor care taie ilegal padurile si multe, multe alte probleme care ne fac sa ne intrebam daca are cineva interesul sa distruga tara asta! Am rezolvat tot si nu ne-a ramas decit tîmpenia asta cu ortografia ? Asa Academie, asa tara!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1909 secunde