De ce testele serologice, puse în discuție în România pentru certificatul verde, au fost respinse în alte țări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce testele serologice, puse în discuție în România pentru certificatul verde, au fost respinse în alte țări

Sănătate 13 Noiembrie 2021 / 16:03 718 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Teste serologice - teste care detectează nivelul anticorpilor din sânge - posibil luate în calcul pentru certificatul verde, în cazul persoanelor care ar fi putut avea COVID-19, dar nu au făcut test PCR și nu sunt înregistrate oficial ca fiind trecute prin boală.

Este o idee vehiculată în spațiul public.
Ar însemna o nouă categorie care obține certificatul pentru trecerea prin boală, după cei care au test PCR pozitiv și pot obține deja certificat verde pentru 180 de zile. Este sau nu o soluție?

Motivele sunt cel puțin două:testele serologice nu sunt o garanție pentru rata de protecție, iarrata de vaccinare ar scădea vertiginos.

"Certificatul verde, până la urmă, este un document care arată un statut - vaccinarea, trecerea prin boală - vorbim despre cei care au avut PCR pozitiv - sau testarea. A fost și o discuție privind introducerea testelor serologice pentru identificarea anticorpilor", spune Adrian Marinescu,medic primar și directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Persoanele trecute prin boală și care au un test PCR pozitiv pot obține deja certificatul verde, în timp ce, în cazul testelor serologice, vorbim despre informații contradictorii:

"Atenție, trecerea prin boală este introdusă în certificatul verde în momentul de față, dacă ai făcut testul PCR, trecerea prin boală este luată în calcul pentru 180 de zile. Aici vorbim despre teste serologice de anticorpi pentru cei care nu au făcut test PCR. Aici vorbim despre informații contradictorii și nu poți gestiona", atenționează medicul de la Institutul Matei Balș

În mai toate țăriles-a mers pe soluția creșterii ratei de vaccinare, mai ales că introducerea testelor serologice ar duce automat la scăderea ratei de vaccinare

Sursa: HotnewsŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1454 secunde