De la „Baschet Made in Constanţa” la „Baschet Made in Cumpăna”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parteneriat între BC Athletic Constanţa şi Primăria Cumpăna

De la „Baschet Made in Constanţa” la „Baschet Made in Cumpăna”

Sport 10 August 2018 / 13:15 449 accesări
Copiii vor putea practica într-un cadru organizat baschetul şi la Cumpăna (sursa foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta)

Copiii vor putea practica într-un cadru organizat baschetul şi la Cumpăna (sursa foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta)

Pentru iubitorii baschetului, protocolul de colaborare semnat joi între Primăria comunei Cumpăna şi Asociația Baschet Club Athletic Constanța, în vederea demarării proiectului „Baschet Made in Cumpăna”, reprezintă un prim pas prin care iubitorii acestui sport din localitatea constănţeană, dar şi cei din localităţile apropiate, vor putea practica baschetul în cele mai bune condiţii.

Proiectul prevede ca Baschet Club Athletic Constanța să vină în sprijinul sportului din Cumpăna prin înființarea secției de baschet la nivel juvenil şi conceperea unui program pentru această disciplină sportivă, atât la nivel recreativ, cât și la nivel de performanță! Acest proiect oferă astfel tinerilor din Cumpăna posibilitatea de a juca unul dintre cele mai iubite sporturi de echipă din România.

La evenimentul care a parafat acest parteneriat au participat şi micii sportivi care îşi desfăşoara activitatea în cadrul Clubului Sportiv Victoria Cumpănă, alături de primarul comunei Cumpăna, Elena Gâju, de Mariana Solomon (directorul executiv al Direcției Judeţene pentru Sport și Tineret Constanța), Elena Frîncu (președinte Club Sportiv Victoria Cumpăna), Ion Răuță (director executiv CS Victoria Cumpăna), Andrei Talpeș (team manager BC Athletic Constanța), Alexandru Olteanu (antrenor principal BC Athletic Constanța,.

„Niciodată nu este prea mult, atunci când investim în educația copiilor. Sportul este o activitate școlară și extrașcolară care menține copiii sănătoși, activi, ageri, îi formează să fie oameni adevărați. Sportul ne-a învățat ce înseamnă respectul, să știm să câștigăm și să pierdem. Noi, adminsitrația publică locală, în colaborare cu Asociația Baschet Club Athletic Constanța, vom instrui copii în această disciplină. Ne dorim să atragem 400 de tineri care vor face baschet, mai ales că pe 30 septembrie dorim sa inauguram și complexul sportiv „Sfântul Nicolae“, a declarat primarul Mariana Gâju.

„BC Athletic Constanța fac pasul spre mediul rural unde este o bogăție nesperată de talente, iar Cumpăna și Baschet Club Athletic Constanța reuşesc o premieră prin înfiinţarea secției de baschet la Cumpăna. Felicitări tuturor, aveți tot sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța! Vă dorim succes!”, a fost urarea adresată de Mariana Solomon.

„La Cumpăna sportul este un mod de viață, iar infrastructura este la un nivel care nu se mai regăsește nicăieri în județul Constanța!”, a spus Andrei Talpeș.

„Sunt foarte fericit pentru a semna acest protocol cu comuna Cumpăna în ceea ce privește viitorul acestor copii de aici. Eu cred că în împrejurimile Constanței vom găsi extrordinar de mulți copii talentați și dispuși să facă sport. Pe noi ne interesează foarte mult sportul de masă, pentru că de acolo se vor naște viitorii campioni. Iar ce am găsit la Cumpăna trebuie să recunosc că m-a lăsat fără cuvinte!, a declarat Alexandru Olteanu.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1898 secunde