De Rusalii, cea mai mare minivacanță - 9 zile libere?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alo, Guvernu'! Se mai muncește în țara asta? De Rusalii, cea mai mare minivacanță - 9 zile libere?!
Social 02 Mai 2018 / 18:07 15902 accesări
De abia așteptăm Rusaliile să ne odihnim după 1 Mai?!

De abia așteptăm Rusaliile să ne odihnim după 1 Mai?!

Nici nu a trecut bine minivacanța de 1 Mai, că peste aproape o lună se anunță alta. Și de parcă nu ar fi de ajuns că de la începutul anului și până acum s-au tot dat libere de la Guvern și s-au tot făcut punți de legătură între diferite sărbători, ziua de Rusalii ar putea da tonul celei mai mari minivacanțe de până acum.

În calendarul ortodox, prima zi de Rusalii, în care se zice că nu e bine să muncești deloc, pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie.

Dacă autoritățile vor aproba, este posibil ca zilele de 29, 30 și 31 să facă o nouă punte punte între sărbătoarea de Rusalii, 27 și 28 mai, zile libere prin lege și 1 iunie tot liberă prin lege. Astfel, elevii și bugetarii ar putea beneficia de o vacanță de nouă zile, de sâmbătă, 26 mai, până duminică, 3 iunie, inclusiv.

Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii. De celelalte zile-punte nu se leagă nimic, poate doar ne-cheful de muncă al Guvernului.12
Pagina a fost generata in 0.114 secunde