De Sf. Gheorghe vor fi aduse moaște ale unui sfânt la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De Sf. Gheorghe vor fi aduse moaște ale unui sfânt la Constanța
Social 20 Aprilie 2016 / 13:33 1457 accesări 5 comentarii

Biserica Ortodoxă îl cinstește sâmbătă, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Cu acest prilej, vineri, 22 aprilie, începând cu ora 8.00, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Gheorghe” din orașul Mangalia. Tot vineri, de la ora 16.40, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Constanța (str. N. Iorga nr. 12), Arhiepiscopul Tomisului va aduce spre închinare moaștele Sf. Dasie de la mănăstirea Lipnița (jud. Constanța). După ce biserica va fi înconjurată cu sfintele moaște, vor fi oficiate Taina Sfântului Maslu și slujba Vecerniei. Credincioșii vor putea cinsti sfintele moaște până duminică seara. Sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia (com. Cogealac), așezământ monahal ocrotit spiritual de către Sf. M. Mc. Gheorghe.

CINE A FOST SF. GHEORGHE

Despre Sf. Gheorghe se știe că s-a născut în Cappadocia, într-o familie creștină, și a trăit în timpul domniei împăratului roman Dioclețian. Tradiția creștină spune că Sfântul s-a înrolat în armata romană și s-a făcut remarcat superiorilor săi prin îndemânarea sa cu armele. În acest fel a ajuns să urce în ierarhia militară, dar atunci când împăratul Dioclețian a emis decretul împotriva creștinilor din anul 303, el a refuzat să se supună acestuia și și-a mărturisit credința cu voce tare oricui dorea să-l asculte. Din ordin imperial, a fost întemnițat și torturat, cerându-i-se să renunțe la religia sa, dar lovirile cu sulița, lespezile de piatră așezate pe piept, trasul pe roată, groapa cu var, încălțămintea cu cuie, băutura otrăvită, bătaia cu vâna de bou și toate celelalte torturi nu au reușit să-l facă să renunțe la credința sa. În iconografia creștină Sf. Gheorghe apare călare pe un cal alb, omorând un balaur sau dragon cu sulița sa. În România el este cinstit ca sfânt căruia mai multe biserici îi poartă hramul, fiind considerat și ocrotitor al unor orașe sau chiar al Armatei Române, care pe 23 aprilie își serbează ziua.

Loading...

5 comentarii

... 15:06:27 / 20 Aprilie 2016
Brâncoveană

Material publicitar pentru arhiepisco-piață ?

Un crestin 17:45:36 / 20 Aprilie 2016
Arhiepiscopia nu are nevoie sa-si faca reclama

Acesta este un material pt cei 90℅ din oamenii care s-au declarat crestini ortodocsi. Tu daca ai alta orientare spirituala (masonica-satanista, budista, hindusa, etc) te rugam sa nu mai scri la acest ziar, ci la ziarele pe care le aveti voi. Daca ai o problema cu Arhiepiscopia du-te acolo si rezolv-o sau in instanta si lasa-ne pe noi in pace. Si noi avem probleme cu diferite institutii ale statului sau cu diferite persoane, dar vezi ca scriem la fiecare articol despre cutare doctor care ne-a gresit diagnosticul sau ne-a cerut bani, despre politistul cutare care a cerut spaga, despre invatatoarea cutare care ne bate copilul, despre taximetristul cutare care nu a pornit aparatul dar cere bani, etc etc.

Cristi 19:21:31 / 20 Aprilie 2016
Pentru un cretin , sau pentru mai multi !

Reclama este sufletul comertului . Iar biserica lui Spagoveanu si a altor turnatori vestiti a tot facut comert cu iluzii desarte , pentru prosti , pentru naivi fara sperante si pentru saracii analfabeti functionali . De luat , au luat cu asupra de masura , inzecit , insutit , inmiit ! Au luat din banii pentru combaterea cancerului , din banii pentru scaderea mortalitatii infantile , din banii pentru preventia in sanatate , din banii pentru scoli , din banii pentru inzestrarea armatei , din banii pentru cercetare , din banii pentru vaccinuri , din banii pentru cultura etc. Au luat , au luat , au luat ... Cu reclame mincinoase , toxice , incalificabile acestui secol deschis stiintelor , in statele civilizate insa ... Cand vad povestea repetata la infinit de papagali , zisi crestini , ma apuca greata . O greata nemarginita , si ma intreb indurerat , de ce pamantul acesta superb , suporta atatia tantalai , atatia ratati !

Tantalaul 19:50:03 / 20 Aprilie 2016
Biserica e condusa de un mason. Asa ca daca ai reprosuri adreseza-te fratelui

Naivii fara sperante sunt ca niste rataciti in mijlocul oceanului. Se prind de o geamandura, singurul lucru care face sa nu ajunga asa de repede pe fundul oceanului. Vreti sa luati si geamandura ?

Stiinta e controlata de interesele financiare. 21:18:45 / 20 Aprilie 2016
Manipulare

Ce secol deschis stiintelor? Ti se pare ca s-a gasit tratamentul cancerului ? - si daca s-a gasit beneficiaza de el doar masonii si cateva familii care conduc lumea; cand Japonia se apucase sa produca masini care sa folosesca altceva decat hidrocarburi s-a produs " din senin" un cutremur devastator care a ras si acel oras de pe suprafata pamantului. Pe youtube se demonstreaza ca acel cutremur a fost produs, ca doar nu erau sa ramana arabii fara para malaiata si fara mil.de euro. Nici macar cariile dentare nu se stie cum se pot preveni ? - pardon, acum cativa ani un cercetator anuntase ca descoperise cauza cariilor. Acel om f curand a disparut, nimeni nemaistiind daca mai traieste sau nu. Doar nu era sa dispara stomatologia si piata farma corespunzatoare ei. Cretinii trebuie in continuare sa dea 1 mil.lei pt o plomba la masea. Nici pana azi nu se stie pe ce principii si cum au fost construite piramidele. Nu se stie explicatia pt triunghiul bermudelor. Nu se stie de ce s-a scufundat Atlantida. Unde e stiinta ca nu se vede? Exemple sunt multe.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1927 secunde