Debut cu dreptul pentru constănțeni la CM de tenis de masă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Campionatul Mondial de seniori

Debut cu dreptul pentru constănțeni la CM de tenis de masă

Sport 28 Aprilie 2015 / 00:00 599 accesări

În perioada 26 aprilie - 3 mai, orașul Suzhou, din China, găzduiește meciurile din cadrul Campionatelor Mondiale de tenis de masă rezervate seniorilor, competiție la care România este prezentă cu o delegație numeroasă. Aflată pe locul 18 ITTF, Eliza Samara a acces direct pe tabloul principal al probei de simplu. Sportiva legitimată la CS Farul și pregătită de Viorel Filimon va evolua azi, în primul tur, împotriva Alinei Arlouskaya (Belarus), locul 209 ITTF. Constănțeanca este prezentă și pe tabloul principal de dublu, unde face pereche cu Szandra Pergel (Ungaria), cele două urmând să întâlnească, tot azi, cuplul sârb alcătuit din Anamaria Erdelji și Gabriela Feher.

În schimb, Cristina Hîrîci, locul 860 ITTF, a fost nevoită să joace în calificări, unde a obținut trei victorii: 4-0 cu Katherine Low (Chile), 4-0 cu Katlin Latt (Estonia) și 4-0 cu Fathimath  Nimal (Maldive). Pe tabloul principal, constănțeanca de la CS Farul, pregătită de Viorel Filimon, va avea o misiune imposibilă în primul tur, unde o va întâlni pe a patra jucătoare a lumii, Tianwei Feng (Singapore).

La masculin, Andrei Filimon a trecut fără probleme de prima fază a calificărilor, obținând două victorii clare, 4-1 cu Miguel Lara (Mexic) și 4-0 cu Rashes Sanad (Bahrein), și a intrat în faza eliminatorie pentru calificarea pe tabloul principal. Sportivul legitimat la CS Top Spin 08 Constanța, clasat pe locul 157 ITTF, a trecut în runda inaugurală de egipteanul Khalid Assar, locul 250 ITTF, cu 4-3, și va juca în turul următor cu Thiago Monteiro (Brazilia), locul 156 ITTF. Filimon este prezent direct pe tabloul principal de dublu, alături de Ovidiu Ionescu, întâlnindu-i în primul tur pe portughezii Tiago Apolonia și Joao Monteiro.  

Ieri, au început meciurile de pe tabloul principal de dublu mixt, unde Filimon și Samara, campioni europeni, au trecut fără probleme de primul tur, învingând cuplul din Azerbaidjan format din Ramil Jafarov și Maryam Imanova, cu 4-0. În runda următoare, cei doi constănțeni vor da piept cu rușii Grigory Vlasov și Yana Noskova.12
Pagina a fost generata in 0.1303 secunde