Debut cu probleme pentru „Ojka”, primul film prezentat de Netflix

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Debut cu probleme pentru „Ojka”, primul film prezentat de Netflix
Cultură 19 Mai 2017 / 12:06 553 accesări 0 comentarii

'Ojka', primul film prezentat de Netflix la Cannes, a avut un debut agitat, proiecția de vineri fiind întreruptă timp de aproape opt minute din cauza unor probleme tehnice, a constatat un jurnalist AFP prezent în sală.

Cortina nu s-a ridicat complet și a ascuns partea superioară a ecranului, astfel încât unele imagini ale filmului, precum capul actriței Tilda Swinton, nu au putut fi văzute.

În sală s-au auzit fluierături pentru a-i alerta pe tehnicienii marelui teatru Lumičre, unde la ora proiecției se strânseseră deja mulți spectatori pentru a asista la acest eveniment atât de așteptat și de controversat.

"Ha! Este adevărat că nu este făcut pentru sălile de cinema", a exclamat unul dintre spectatori, făcând aluzie la platforma de televiziune prin abonament americană, în timp ce altul a criticat "gașca de incompetenți" a teatrului.

Logo-ul Netflix, apărut pe ecran la începerea proiecției filmului, a fost primit cu fluierături, potrivit sursei.

Netflix a anunțat că cele două filme, 'Ojka' al sud-coreeanului Bong Joon-ho și 'The Meyerowitz Stories' al americanului Noah Baumbach, aflate în cursa pentru Palme d'Or, nu vor fi lansate în cinematografele franceze.

Anunțul a stârnit furia profesioniștilor din sector, mai ales a administratorilor sălilor de cinema, dar și criticile președintelui juriului de anul acesta al festivalului, regizorul spaniol, Pedro Almodovar.

În Franța, dezbaterea a încins spiritele distribuitorilor îngrijorați de faptul că filmele Netflix nu vor fi lansate în sală, sau că nu respectă reglementările ce impun un răgaz de trei ani, înainte ca un film să fie disponibil pe o platformă video sau la cerere prin abonament.

În fața acestui scandal, organizatorii festivalului de la Cannes au modificat deja regulamentul, impunând ca din 2018 orice film aflat în competiție să fie lansat în cinematografe.,

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2765 secunde